Kaljulaid ei osale koroonaohu tõttu Eesti Kongressi aastapäeval

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula
President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval nädalaselt visiidilt Ameerika Ühendriikidesse naasnud president Kersti Kaljulaid loobus seoses koroonaviiruse ohuga osalemast laupäeval Tallinnas peetaval Eesti Kongressi aastapäevaüritusel, vahendab ERR.

Kaljulaid võttis teisipäeval Washingtonis osas foorumist, mille kahel osalejal tuvastati hiljem koroonaviirus. „Täna oli kavas riigipea esinemine Eesti Kongressi 30. aastapäeva aktusel, aga kuna selleks ajaks pole testi tulemused veel selged, siis võimaliku ohu minimeerimiseks jätab riigipea sinna minemata,” ütles presidendi kommunikatsiooninõunik Taavi Linnamäe laupäeval ERR-ile, viidates presidendile tehtavale viirusetestile.

Kaljulaid osales nädala algul poolel Washingtonis peetud Ameerika Iisraeli avalike suhete komitee (AIPAC) kongressil, mille korraldajad teatasid reedel, et kahel sellel osalenul tuvastati koroonaviirus. AIPAC-i korraldajad teatasid meilis osalejatele, esinejatele ja kongressibüroodele, et nakatunud isikud olid tulnud 1.–3. märtsini peetud kongressile New Yorgist. „Hetkel tegeleme selle väljaselgitamisega, kas viibisime AIPAC-il nakatunutega üritusel samal päeval või samas saalis,” ütles Linnamäe.

“Mingeid sümptomeid kellelgi delegatsioonist ei ole, kõik on terved,” märkis Linnamäe. “Oleme konsulteerinud terviseameti ja arstidega ning nende soovitusel teeme Tallinna jõudes ka vastavad testid ning ka pärast testitulemuste selgumist jälgime inimeste tervist.”

Reedeks oli Eestis tuvastatud 10 koroonaviiruse juhtu, kõik nakatunud olid eelnevalt viibinud riskipiirkonnas. Terviseametis laboris on 31. jaanuarist tehtud 242 COVID-19 testi. Reedel analüüsis terviseameti labor 58 inimeselt võetud koroonaviiruse proovi, üheltki inimeselt koroonaviirust ei leitud.

Üks kümnest Eestis koroonaviirusesse nakatunust on koolivaheajal Põhja-Itaaliat külastanud Tallinna Kristiine gümnaasiumi õpilane, kes viibib praegu kodusel ravil. Koroonoviiruse tõttu korraldas ligi 900 õpilasega kool õppetöö ümber ja kaks nädalat lapsed kooli ei tule.

Seoses koroonaviiruse jätkuva levikuga ei soovita välisministeerium reisida Hiina Rahvavabariiki, Itaaliasse, Iraani, Jaapanisse, Singapuri, Lõuna-Koreasse, Prantsusmaal Alsace’i piirkonda ja Saksamaal Nordrhein-Westfaleni liidumaale. Samuti palutakse hinnata kõigi välisreiside vältimatust.

Reisifirma Novatours on teatanud, et tühistab reisid Bergamosse.

Riskipiirkonnast naasnutel tuleb 14 päeva enda tervist jälgida ja kodus püsida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karvik
4 aastat tagasi

Vaevalt keegi sellest sotsist seal puudust tundis ! Aga saagu terveks.

kes on?
4 aastat tagasi
Reply to  Karvik

Millisest sotsist on jutt?

Karvik
4 aastat tagasi
Reply to  kes on?

Ikka Kaljulaidist.

segi
4 aastat tagasi
Reply to  Karvik

Millal ta sotsiks hakkas? Seni pole ta seda olnud mitte.

Väga
4 aastat tagasi

Völts tüüp.

Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

Terviseameti teavituse põhjal pidavat testi saama teha ainult peale sümtomite ilmnemist – peiteajal pidavat testi tulemus olema valenegatiivne.

Paistab, et üks erand siiski on.

Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

PS
Praegune kommenteeritav uudis on ERRilt. Kui seal foorumil poleks seda koroonaviirust avastatud, siis me ei teakski, et Kersti Kaljulaid kuskil juudifoorumil üldse käis ja sõna võttis – ERR pidas vajalikuks kajastada presidendi ametivisiidist ainult ühe teise juudiga kohtumist (Kaljulaid kohtus USA-s Ivanka Trumpi ja Jared Kushneriga) ning ongi kõik.

Postimees
4 aastat tagasi

Kaljulaidil ju hea vabandus…
Tegelikult ta vihkab eestlust, eestimaiisust ja eestlasi…president peab olema oma rahvaga nii õnnes kui õnnetuses

Aleks
4 aastat tagasi

Kersti Kaljulaid – riigiköis las lohiseb…
Eesti suurim ja vastutustundetum panustaja kliimasoojenemisse.

Juku
4 aastat tagasi
Reply to  Aleks

Küll me võime õelad ja pahatahtlikud olla. Häbi kohe selliste kommenteerijate pärast.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Juku

Kas tõde on valus kuulata?