Galerii: Ingkülas põles saun

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Põlengu põhjust tuletõrjujad veel öelda ei osanud. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17
Põlengu põhjust tuletõrjujad veel öelda ei osanud. Foto: Urmas Lauri

Kolmapäeval kell 15.52 sai häirekeskus teate, et Lääne-Nigula vallas Ingkülas põleb saun. Miks hoone süttis, pole veel selge.

„Kaks möödasõitjat teavitasid häirekeskust, et Linnamäelt Nõva poole paar kilomeetrit põleb mingi hoone. Täpselt nad ei teadnud, kas põleb kõrvalhoone või elumaja,” ütles päästetetööde juht, Haapsalu meeskonnavanem Risto Koch.

Tulekahju tulid kustutama Nõva, Risti ja Haapsalu päästjad.

„Sündmuskohal selguski, et põleb kõrvalhoone elumaja lähedal,” lausus Koch. „Hoones ei ole elektrit, seal ei elata, aga põlema ta on millegipärast läinud. Seda peame selgitama, millest tulekahju alguse sai, praegu ei oska täpselt öelda. Aga siin muud varianti ei saa olla, äikest praegu ei ole, et kas on hooletu tulega ümberkäimine või süütamine. Eks menetlus selgitab.”

Tuul oli õnneks sellisest kandist, et elumaja sai päästetud. Kui päästjad kohale jõudsid, oli sauna katus juba sisse kukkunud, sarikad olid veel püsti.

„Saime kümne minutiga suurest tulest jagu. Sees oli päris kõva leek,” ütles Koch.

Kella 17.50 paiku tegelesid päästjad järelkustutamisega. „Jälgime kindlasti. Ilm on tuuline, võib uuesti põlema süttida. Otsime tulekopldeid termokaameraga,” kirjeldas Koch.

Palksaunast jäid järgi vaid seinad ja korsten.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments