SEB: ligi pooled II sambasse kogujatest kahtlevad pensionireformi elujõus

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

SEB uuringu põhjal on vaid 29 protsenti panga II samba klientidest nõus väitega, et valitsuse algatatud pensionireform mõjub pensionisüsteemile positiivselt. 49 protsenti küsimusele vastanutest on vastupidisel seisukohal.

Samuti selgus uuringust, et 43 protsendi arvates kahandab pensionisüsteemi ulatuslik reform tunduvalt selle usaldusväärsust, kuid muudatusi pidas süsteemile positiivseks 35 protsenti vastanutest. 25 protsenti vastajatest leidis, et uus pensionisüsteem on inimeste suhtes aus ja õiglane ning 52 protsenti ei olnud väitega nõus.

„Kuna uuringust tuli välja, et muretut tulevikku pensionärina kujutab endale ette veidi alla 10 protsendi vastanutest, siis reformis ei nähta ka võluvitsa, mis aitaks suurendada vanaduspõlve sissetulekuid. Euroopa Liidu soovitatav keskmine igakuine pension moodustub vähemalt 65 viimasest kuupalgast ning sellele eesmärgile aitavad lähemale jõuda regulaarsed sissemaksed nii II kui ka III sambasse,” ütles SEB Life and Pension Baltic Eesti filiaali juht Triin Messimas.

Oktoobris 2019 korraldatud küsitlusele vastas üle 800 SEB II samba pensionifondide kliendi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ja milles on probleem?
4 aastat tagasi

Keegi ju ei käsi oma sambast midagi välja võtta või kogumist lõpetada? Aga kui mina tean, et suudan ise ja paremini investeerida, näiteks omaenda ärisse, siis on ju loomulik, et mul on vabadus seda teha? Mis kommunismis me siin järsku elame, et valikuvabadus järsku põlu all on? Kui minu 2. samba rahad vabanevad, siis tean, et saan selle ise panna tööle 20% ringis aastas. MIKS peaks ma siis kohustuslikus korras fondidele ja halduritele elatist kinkima, et nad minu töö vilju saaksid tasapisi kõrvale libistada?

kedagi ei jäätavat maha?
4 aastat tagasi

Sina oskad – väga hea! Kes ei oska, jätab raha fondi, kus see enam kaitstud ei ole. Sest fondist kaob raha ja see pole enam elujõuline. Nõrgukesed saavad jälle peksa.