RMK sai loa teha Noarootsis metsise elupaigas lageraie

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Metsisekukk. Foto: Jaanus Tanilsoo

Metsisekukk. Foto: Jaanus Tanilsoo

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) sai selle aasta jaanuari alguspäevil keskkonnaametilt kolm raieteatist lageraideks, mis lubavad Elbiku metsise püsielupaigas maha võtta kokku 14 hektarit metsa, mis võib looduskaitsjate hinnangul viia sealse metsiseasurkonna hukkumisele.

MTÜ Roheline Läänemaa saatis keskkonnaametile täna kõigi kolme teatise kohta vaidlustuse.

„Selline ulatuslik lageraie kahjustab metsise elutingimusi oluliselt,“ ütles MTÜ eestvedaja Kätlin Tamm.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
4 aastat tagasi

Miks ei ole metsal loodusnähtusena iseseisvat väärtust? Kui keegi ärimees teeks ettepaneku hävitada teatud territooriumil (nö. lageraiealal) kõik hundid, kormoranid või konnad, vastataks talle kohe, et vat kuidagi ei saa. Aga metsa niida nagu heina, jättes järele songermaa ja kõdupuu putukate kasvulava. Küsimus pole selles, et ühelgi kujul raiet teha ei tohiks, vaid stalinistlikus mentaliteedis: meie ei oota looduselt armuande, me võtame ise, ja seni, kuni alles jäävad üksikud reservaadid ja lokkav võsa/võpsik.

Metsaline
4 aastat tagasi

800 hektarit metsa ümberringi, küll need metsised hakkama saavad. Veider muidugi, et Keskkonnaamet LR loa üldse väljastas.

Laura
4 aastat tagasi

No miks 😢 Kuidas üldse keegi sai anda loa . Mis toimub Eestiga? Raha ahnus on läinud täiesti üle käte. Juhtiv põlvkond mõtleb ainult oma hetke heaolule …. aga järgnevad põlvkonnad ;(
Viimaste nädalate jooksul muud ei kuulegi , kui et kuidas RMK jälle metsa maha võtab. KURB ,VÄGA KURB. Palun tulge mõistusele enne kui pole hilja !!!

Mees
4 aastat tagasi

Ausalt öeldes tilgub süda verd, ja samas kõrval on viha. Mida teha?
Ainult raha, raha, raha…
Ma ei taha sellist Eestit.
Aga ma ei anna ka alla, võitlen edasi oma vahenditega.

Ahsoo
4 aastat tagasi
Reply to  Mees

Mida teha, mida teha… valimistel käige. Mis te arvate, millise partei poolehoidjad seal keskonnaametis istuvad!? Kui te edasi refe ja sotse valite jäätegi halama mida teha, mida teha… krt tegusid tuleb teha ja kasutage valimistel oma enda isiklike ajusid… natukenegi!

Sepp
4 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

Käin valimas, aga rohelistele antud hääl rändab valimiskünnise tõttu prügikasti.

Ahsoo
4 aastat tagasi
Reply to  Sepp

Proovige EKRE´t järgmine kord siis valida. Rohelised on nõrgad olnud ju läbi aegade.

ptz
4 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

EKRE on ju valitsuses praegu ja metsa raiutakse enam kui kunagi varem ja ilmselt hakatakse veelgi rohkem raiuma. ja EKRE on selle peale jumalast vait. kuidas peaks EKRE valimine midagi parandama? tüübid on valitsuses ja ei tee midagi. ei päde see jutt, et kõik on refi ja sotside süü.

Mees
4 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

Krt, ei hakka ma kunagi sinu ekret valima, autokraatiat, aga pole kunagi ka refi valinud, isamaad olen, aga… Eks tee oma tegusid edasi ja mõtle ikka kah.

K.S
4 aastat tagasi

Jah, kliima soojenemisest pasandavad kõik aga asjust mis Meile Tegelikult olulised peaks olema… Lihtsalt vaikselt antakse raieluba ja tuld…

See
4 aastat tagasi

kahjustab tervet Eestit. Jubedusi tehakse meie välkese maa ja rahvaga. Eexit, kiirusta!

hmm
4 aastat tagasi
Reply to  See

arvate, et ilma EU´ta metsa ei raiuta!?

Asunik
4 aastat tagasi

Härra Volker võiks süütukese mängimise lõpetada ja tunnistada, et teab väga hästi, et kõigist kaitsealuse liigi elupaikadest ei tehta keelualasid. Ja need, mis peaksid olema kaitse all, neid ettepanekuid peaksid tegema ornitoloogid, nagu ka ta ise on. Ja kui aastaid ei ole vaevutud seda ettepanekut tegema siis pole nüüd mõtet tulla siia suurt looduse päästjat mängima.

Kauboì
4 aastat tagasi

Nii seda loodust kaitstaksegi raiume põlis asurkonna elupaigad lagedaks ja siis hakkame kaitsma

Arvos
4 aastat tagasi

Seakari.

Kõik
4 aastat tagasi

On Läbi