Juhtkiri: unustamatu 2019

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Igal aastal on omad märgid, oma tunnusjoon, mille poolest aasta meelde jääb. 2019. aasta jääb meelde kahe asjaga. Need on kliima soojenemine ning paremäärmuslaste võidukäik.

Suure-Lähtru mõisaomanik Mart Helme ning tema poja ja abikaasa juhitud erakonna solvav ja mõnitav poliitika on puudutanud meid kõiki. See oli vihkamise aasta. Pihta said naised, naistearstid, vaesed ja ukrainlased. Mõnitamisel ei paista lõppu tulevat. See oli solvangute aasta, millest hullemat on keeruline ette kujutada. Unustamatu, kuigi tahaks unustada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
4 aastat tagasi

Ohoo! Kui otsite edaspidiseks vihakõne musternäidist, siis just see juhtkiri on stiilipuhas vihakõne!
Nii on, et (rumal inimene) enese silmis palki ei näe, aga teise silmis pindu küll. Ja peeglisse vaadates ennast ära ei tunne.

Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

Möödunud aasta oli kindlasti paljudele väga hea -pudrukausi juurest löödi minema ref ja eriti sotsid !🍻 Ükski normaalne inimene ei andesta sotsidele suuri maksutõuse ja Rändelepet. Valimised on tõe kriteerium ja sotsid võiks kampaaniaraha tulevikus lihtsalt maha juua ! 🐸

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Pole aasta 2019 midagi suurem vihkamise aasta kui eelnevad 30 aastat. Meil kogu aeg kedagi mõnitatud,alavääristaud,silte külge kleebitud ja pole nende Helmede sõnakasutus midagi nii erilist võrreldes omaaegsete reformierakonna liikmete väljaütlemistega.
Ühes on oldud aastakümneid kindel,et Ameerika on hea ja Venemaa on maailma kurjajuur.Nüüd lisanduvad veel head Ukrainlased kes oma riigis kotivad vähemusrahvusi nii keeleliselt kui kultuuriliselt,kus korruptsioon toimub riiklikul tasandil,kus käib kodusõda aga valge isa ütles nad on head.
Eile toimus vangide vahetus – ukrainlasi vahetati ukrainlaste vastu ???
Muutuvas maailmas muutub kõik kiiresti nii et ole mees õigete ees pugemises !

2. kodanik
4 aastat tagasi

Tõepoolest vihkamise aasta. Juhtkirjameister on välja mõelnud enda jaoks sobiva paremäärmuslase kuvandi, kleebib selle sildi mingile inimgrupile külge ja vihkab seda siis täiega.

K.S
4 aastat tagasi

Eriti unustumatu on see aasta sots-demmidele ja reformile- ikkagi Aasta mil nad ajaloo prügikasti kadusid…. Sellest ka lgp. LE toimetuse kibestunud kirjatükk…kuigi rahvale oli see hea uudis ja parim mis meil üldse juhtuda sai…

ah,soo
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Ja mida head ma tundma või teadma peaksin,et aru saada suurtest headustest mis meiega juhtuda sai. Tahaks küll lp. K:S: teie selgitust Ma nii ootan seda HEAD

lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  ah,soo

Mulle küll ei meeldi elada riigis mida juhivad matsliku käitumisega omateada “targad”.

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Ligi & Co. pole enam võimul?