Lõuna-Läänemaa koolide kõrgushüppevõistlusel osales 45 spordilast

Juba neljandat korda viimase kolme aasta jooksul toimus Lõuna-Läänemaa koolide kõrgushüppevõistlus. Esimene seesugune mõõduvõtt oli Lihula spordihoones, seejärel Virtsu kooli spordihoones ja Kõmsi rahvamajas. Nüüd neljandal korral tulid noored spordilapsed kokku taas Lihulasse. Sellel korral olid kõrgushüppematid maha pandud Lihula gümnaasiumi aulasse.

Selle võistluse juures ongi huvitav märkida meie piirkonna nelja erinevat võistluspaika. Just nagu õiges spordis olema peab. Erinevad võistluspaigad annavad noortele kogemusi, toovad nad mugavustsoonist välja ja karastavad. Nüüdne neljas hüppepaik pani kõik Lõuna-Läänemaa kõrgushüppevõistlusest osa võtnud 45 spordilast tõsiselt proovile. Lihula kitsukene aula seadis noored hoopis teistsugustesse oludesse – hoovõtumaa oli väiksem, aula kitsam ja lagi madalam. Kõik see seadis noored olukorda, millega tuli hakkama saada. Samas olid võistluskaaslased ja kaasa elama tulnud lapsevanemad hüppajatele väga lähedal ja iga sportlane sai just pealtvaatajatelt lisaenergiat.

See on kergejõustikuvõistlus, kus peetakse ka võistluse iga vanuseklassi tippmarkide tabelit.
Neljandal kõrgushüppevõistlusel selgitati paremad viies vanuseklassis ja esindatud olid Lihula gümnaasium, Lihula lasteaed, Kõmsi algkool, Metsküla algkool, Virtsu kool.

Kõige nooremate 7-8aastaste tüdrukute võistluse võitis Lihula gümnaasiumi sporditüdruk Marleen Takk. Tema tulemus 0,75 meetrit tähistab ka võistlussarja selle vanuseklassi rekordit.

Poiste võistlusel suutis ainsana tulemuse 1.00 meetrit ületada Marius Põld Lihula gümnaasiumist. See on ühtlasi ka võistlussarja rekord. Teise koha hõivas klassivenna selja taga Karl-Markus Kärp ja kolmandaks tuli Vesse Alanurm, Metsküla Algkoolist. Mõlemale tulemuseks 0,90 meetrit.

Tüdrukute 9-10aastaste klassis näitas väga häid hüppeid Lihula tüdruk Radele Kanter. Tema võidutulemus 1.25 tuli ka väga head tehnikat näidatud hüpetega. Kindla sarja rekordi püstitanud Radele tulemus on võistluse kohtuniku, kauase Lihula gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Väino Põllu sõnul ka kooli 9-10aastaste tüdrulkute kõrgushüpperekord. Sellel võistlusel said võrdse tulemuse 1.05-ga teise ja kolmanda koha võitja koolikaaslased Kertu Kärp ja Karmen Ristikivi.

Poiste võistluses läks esikoht aga Kõmsi algkooli. Sten-Andre Kukispuu hüppas 1.10. Sellega napsas ta esikoha kodusaalis võistelnud Henry Kurnimi ja Sander Männi ees. Nendel läks protokolli vastavalt 1.05 ja 1.00.

11-12aastaste vanuseklassis näitasid tüdrukud-poisid juba tehniliselt väga häid katseid ja katsetele minek meenutas juba päris kõrgushüppajaid.

Tüdrukute võistluses püstitas nii isikliku, kui ka sarja rekordi Helena Klimpuš. Lihula gümnaasiumi õpilasele alistus kõrgus 1.30. Sellega kordas ta ka 1976 aastast Merike Õunpuule kuuluvat Lihula gümnaasiumi 11-12aastaste tüdrukute kõrgushüpperekordit. Teine koht läks võitja koolikaaslasele Liset Kurnimile ja kolmas koht Kõmsi algkooli tüdrukule Helena-Caroly Kukispuule. Neile tulemuseks 1.15.

Poiste võistluse võitja Keiro Ristikivi sellel aastal juba Lihula gümnaasiumi rekordi 1.45-ga püstitas. Nüüd tuli ka sarjarekord. Võidu andis sellel korral 1.40. Teine ja kolmas olid aga Metsküla algkooli spordipoisid. Väga hea võistluse tegi Karl-Robin Raud, temale uus isiklik mark 1.30. Kolmas oli Jakob Kastepõld 1.10-ga.

Neidude 15-16aastaste klassis tuli võitjaks Marleen Põld. Tulemuseks talle 1.35. 17-18 aastaste neidude hulgas sai esikoha Maria Reks 1.45-ga. Mõlemale spordineiule on see uueks isiklikuks margiks, Maria tulemus ka võistlussarja rekordiks. Noormeeste võistluses 17-18. aastastele võitis 1.40-ga Mehis Taimsaar. Kõik nimetatud sportlased õpivad Lihula gümnaasiumis.

Noored Lõuna-Läänemaa kergejõustiklased on järgnevalt võistlustules 29.novembril Pärnus toimuval TV10 Olümpiastardi esimesel osavõistlusel.

Seejärel võisteldakse Haapsalus 4.detsembril toimuval järelkasvuvõistlustel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ARNO
4 aastat tagasi

17 -18 aastaste noormeste kõrgushüpe võidetakse 1.40 -ga ja treener nimetab sportlaseks ? Kuhu me küll jõudnud oleme.
🤔

juss
4 aastat tagasi
Reply to  ARNO

Meie ajal hüpati ikka ka ja kaks meetrit oli nalja teha!

juss
4 aastat tagasi
Reply to  ARNO

Lihulasse!