Krahviaia tenniseklubi uuendamine takerdus rahapuudusse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu spordibaaside juhi Tarmo Tuisu sõnul oli siinne tenniseklubi hoone kogu Eestis omataoliste seas konkurentsitult kõige viletsamas seisukorras. Arvo Tarmula

Suurejooneline projekt, mis nägi ette Haapsalu Krahviaia klubihoone ja väljakute rekonstrueerimist ning külalistemaja ehitamist, peatati. Lisaks kahele uuele koolimajale kuluvale summale hoiab Haapsalu linn varuks omaosalust, mida läheb vaja jalgpallihalli ehituseks.

Mullu sügisel esitles tenniseväljakute haldaja Haapsalu Linna Spordibaasid OÜ arhitekt Harry Lindemanni eskiisi, kuidas kõik välja nägema hakkaks. Ettevõtte juht Tarmo Tuisk tõdes, et esialgu tuleb tenniseklubil leppida sellega, et järgmiseks hooajaks, mil tähistatakse Haapsalu tennise 90. aastapäeva, saab ära teha vaid pisku. „Haapsalu laenukoormus on nii suur, et me ei saa laenu võtta,” nentis Tuisk. Jutt käib veidi väiksemast summast kui miljon eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Seal
4 aastat tagasi

peab linn tegema hooajaks tennisemängijatele murul parkimise tasuliseks. Küll siis raha tuleb.

Rein
4 aastat tagasi

Kohutavalt traagiline lugu.

Tennis
4 aastat tagasi

pole üldrahvalik spordiala. See rohkem rikkurite löbu.

Seda et
4 aastat tagasi

üleüldse tahaks hoopis jäähalli, oleks kõigil sinna asja

juhuslik
4 aastat tagasi

Aga linna spordibaasidel on juba tennisehall olemas- Mulla tänaval- kas tõesti on vaja ka välisväljakut, mida saab kasutada vaid mõned kuud aastas???

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  juhuslik

Siis poleks ju staadioni ka vaja.

Imelik
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Mis puutub siia staadion? Kodanik, ajad segast. Spordibaaside hallata on täna kaks välist tenniseväljakute kompleksi. Maksumaksjate koormamisel piisanuks ju Haapsalu linnal ainult ühest kompleksist nagu ka staadionist.

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Kus see teine välisväljakute kompleks on? Muide, terves maailmas on nii tennisehallid kui välisväljakud kasumis, mitte ei koorma maksumaksjat. Ärimehed otsivad vabu krunte, kuhu halle ehitada. Pole siin muud probleemi kui häda mõistuse pärast. Mida pole, seda pole.

Katrin
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Linna tegelased Sukles, Karilaid, Saareväli, Innar Mäesalu ja mõni veel, on agarad tennisistid. Linn ostis väljakud, et valitud seltskond saaks odava raha eest mängimas käia. Keegi ei üritagi tulemuslikult majandada.

Kodanikule
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Sulle teadmiseks, et ka staadionil on tenniseväljakud, mis suvel selgelt alakoormatud. Ja linn ei ole äriettevõte, kelle tegevus suunatud kasumi teenimisele.

juhuslik
4 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Linnasaksad saavad linna hallataval väljakul poolmuidu mängida, samas kui maksumaksja raha saaks otstarbekamalt kasutada ja kasvõi laste heaks midagi teha.

Küsimus
4 aastat tagasi

Aga miks sundis Sukles Linna Spordibaasidel, ostma ilma konkursita nii kehvas spordikompleksi ärimeeste käest? Isiklikud ärihuvid? Sõbrad survestasid? Või midagi muud, millest meie, maksumaksjatena, teadma ei peagi?

just
4 aastat tagasi

ehk oleks aeg jõukamatel mängijatel,keda seal on suures enamuses, pead kokku panna ja probleem lahendada….

ma mõtlen,et
4 aastat tagasi

Kas poleks õigem panna rõhku tennisele, mitte majutusele? Miks turniiride ajal osavõtjad peaksid just väljaku ääres ööbima? Majutuskohtadest ju Haapsalus puudust pole (välja arvatud juhtumisi suurürituste aegu). Raha pigistada kusagilt tenniseväljakute ja praeguse hoone jaoks.

Roheline
4 aastat tagasi

No kuulge! Tenniseklubis on suht palju keskmisest jõukamaid koos,pangu õlg alla-tehku kasvõi korjandus!

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Roheline

Ole nüüd, mida Sukles ja Karilaid siis järgmistel valimistel teeksid. Algkooli remondiga on juba kahed valmised võidetud, raudteest ma parem ei räägigi. Musikakoolist pole ka põhjust rääkida.

Küsimus
4 aastat tagasi

Mina olen alati mõelnud, kuidas väikeses linnas, kus on 5 linnapead ja kõrged ametnike palganumbred, saab üldse rääkida rahapuudusest?