Õppusele kutsutud läänlased peavad minema Tapale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaitseväelased Ämari lennubaasis. Foto: Urmas Lauri
Kaitseväelased Ämari lennubaasis. Foto: Urmas Lauri

Läänlased, kes on kutsutud reservväelaste õppekogunemisele Okas 2019, peavad minema Tapale, Läänemaal nad kokku saama ei pea.

Valitsus otsustas kutsuda 823 reservväelast lisaõppekogunemisele Okas 2019, mis kestab tänasest nädala lõpuni. Õppekogunemisele peavad minema 61. tagalapataljoni koosseisu arvatud reservväelased.

Kui tegevteenistusse kutsututega tegeleb kaitseresursside amet, siis õppuse Okas 2019 korraldab kaitsevägi. „Meie aitame, toetame, aga kaitsevägi viib läbi,” ütles kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Anne Osvet. „Kõik reservväelased on meie registris, aga kutsed saadab välja kaitsevägi.”

Osvet soovitas reservväelastel end internetis sisse logida kaitseväekohuslaste registrisse, sealt saavad nad kontrollida, kas kaitsevägi on neile õppusekutse saatnud.

61. tagalapataljoni reservväelased saavad lisainfot telefonilt 717 8050 ja e-posti 1jvbr.reserv@mil.ee kaudu.

„Kui autentimine ei õnnestu ei ID-kaardi, mobiil-ID ega ka Smart-IDga, siis võib helistada ka kaitseressursside ametisse telefonil 717 0700. Saame aidata,” lausus Osvet.

„Kui reservväelane on kutse saanud, siis tuleb neil viivitamatult minna Tapale Paide mnt 91, sealt saavad nad lähemat infot,” ütles Osvet.

Lisaõppekogunemise Okas 2019 eesmärk on valmiduskontroll, mille käigus kontrollitakse riigikaitse käsuahela toimimist vabariigi valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelaste kogunemiseni.

Lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga, sest vahetu julgeolekuoht Eestile puudub.

Kaitsevägi kutsub regulaarselt reservväelasi pika, 120-päevase etteteatamisega suurematele ja väiksematele õppekogunemistele nagu Siil ja Kevadtorm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
4 aastat tagasi

Normaalne ju! 87. kordusõppustele saadeti ikka Tšernobõli!