6

Omavalitsused võivad saada õiguse oma teedele kiiruskaameraid paigaldada

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kiiruskaamera Lihulas. Foto: Urmas Lauri
Kiiruskaamera Lihulas. Foto: Urmas Lauri

Siseministeeriumis plaanitakse koostatada seaduseelnõu, millega kohalikud omavalitsused saaksid senisest suuremad õigused korrakaitses osaleda, muuhulgas ka paigaldada oma hallatavatele teedele kiiruskaameraid, vahendab ERR-i uudisteportaal.

“Täna on meil kiiruskaamerad suuremate maanteede ääres ja kohalikel omavalitsustel puudub võimalus oma kohalikele teedele, mis on nende hallata ja vallata, kiiruskaameraid paigaldada,” rääkis siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Veiko Kommusaar pühapäeval “Vikerhommikus”.

Tema sõnul näitab statistika, et viimase nelja aasta jooksul toimunud inimkannatanutega liiklusõnnetustest enam kui pooled juhtuvad nendel teedel, mida haldab kohalik omavalitsus ja pea üks kolmandik kõigist liiklusõnnetustest vigastatutest ja hukkunutest on juhtunud nendel teedel.

Lisaks soovitakse seaduseelnõuga anda kohalike omavalitsuste korrakaitseüksustele suuremad õigused korrarikkujate ohjeldamisel, purjus inimeste ja sõnakuulmatute noortega toimetulekuks ning näiteks ka taksonduse kontrollimiseks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Johannes
Johannes

nii lühike maantee nagu seda on Haapsalu -Ääsmäe peaks olema küll võimalik rahaliselt paigaldada kiiruskaameraid iga viie kümne kilomeetri tagant. Hoiaks liikluse stabiilse ja normaalkiirusega nii nagu seda on ette nähtud seadusega.

Majaomanik
Majaomanik

Et,kui on kiilasjää ja muidu libe pean 90 sõitma?!!!

Johannes
Johannes

piirkiirus on 90, aga mitte kohustuslik kiirus. Kui autokooli lõpetate, saate sellest vahest aru!

Arvos
Arvos

Autojuhid pole süüdi kui sina kibestunud inimene pole juhiluba saanud.

K.S
K.S

Täpselt minu mõte, ainult karistada peaks saama ka need 70ga kihutajad 90ne alas…Hoiaks liikluse stabiilse ja normaalkiirusega nii nagu seda on ette nähtud seadusega.

Johannes
Johannes

90 on piirkiirus eelpool kirjeldatud maanteel. Mõeldud oli vist siiski piirkiiruse ületajaid. 40 km/h riigi peamaanteedel peab olema põhjedatud, kui aeglane sõit, muud kiirused kuni piiratud kiiruseni põhjendust ei vaja.

wpDiscuz