Omavalitsused võivad saada õiguse oma teedele kiiruskaameraid paigaldada

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kiiruskaamera Lihulas. Foto: Urmas Lauri
Kiiruskaamera Lihulas. Foto: Urmas Lauri

Siseministeeriumis plaanitakse koostatada seaduseelnõu, millega kohalikud omavalitsused saaksid senisest suuremad õigused korrakaitses osaleda, muuhulgas ka paigaldada oma hallatavatele teedele kiiruskaameraid, vahendab ERR-i uudisteportaal.

“Täna on meil kiiruskaamerad suuremate maanteede ääres ja kohalikel omavalitsustel puudub võimalus oma kohalikele teedele, mis on nende hallata ja vallata, kiiruskaameraid paigaldada,” rääkis siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Veiko Kommusaar pühapäeval “Vikerhommikus”.

Tema sõnul näitab statistika, et viimase nelja aasta jooksul toimunud inimkannatanutega liiklusõnnetustest enam kui pooled juhtuvad nendel teedel, mida haldab kohalik omavalitsus ja pea üks kolmandik kõigist liiklusõnnetustest vigastatutest ja hukkunutest on juhtunud nendel teedel.

Lisaks soovitakse seaduseelnõuga anda kohalike omavalitsuste korrakaitseüksustele suuremad õigused korrarikkujate ohjeldamisel, purjus inimeste ja sõnakuulmatute noortega toimetulekuks ning näiteks ka taksonduse kontrollimiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Johannes
4 aastat tagasi

nii lühike maantee nagu seda on Haapsalu -Ääsmäe peaks olema küll võimalik rahaliselt paigaldada kiiruskaameraid iga viie kümne kilomeetri tagant. Hoiaks liikluse stabiilse ja normaalkiirusega nii nagu seda on ette nähtud seadusega.

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  Johannes

Täpselt minu mõte, ainult karistada peaks saama ka need 70ga kihutajad 90ne alas…Hoiaks liikluse stabiilse ja normaalkiirusega nii nagu seda on ette nähtud seadusega.

Johannes
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

90 on piirkiirus eelpool kirjeldatud maanteel. Mõeldud oli vist siiski piirkiiruse ületajaid. 40 km/h riigi peamaanteedel peab olema põhjedatud, kui aeglane sõit, muud kiirused kuni piiratud kiiruseni põhjendust ei vaja.

Arvos
4 aastat tagasi
Reply to  Johannes

Autojuhid pole süüdi kui sina kibestunud inimene pole juhiluba saanud.

Majaomanik
4 aastat tagasi
Reply to  Johannes

Et,kui on kiilasjää ja muidu libe pean 90 sõitma?!!!

Johannes
4 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

piirkiirus on 90, aga mitte kohustuslik kiirus. Kui autokooli lõpetate, saate sellest vahest aru!