Kõrgepingeliini ehitus jõudis Lihulasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Praegu käivad Harku-Sindi 330kilovoldise kõrgepingeliini suuremad ehitustööd Lihulas, aasta lõpuks loodetakse jõuda Kullamaale.

Harku-Lihula-Sindi 330kilovoldise kõrgepingeliini pikkus on ligikaudu 175 kilomeetrit. Praeguseks on Sindist töödega pihta hakanud liiniehitajad oma järjega jõudnud sõlmpunkti Lihula alaaama juures. „Kogu liin peab valmis saama tuleva aasta lõpuks. Tänavu jõutakse ilmselt Kullamaale. Seni on tööd edenenud jõudsalt,” ütles kõrgepingeliine haldava riigifirma Elering kommunikatsioonijuht Ain Köster.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oliver
4 aastat tagasi

Venemaa võrgust lahtiühendus on üks rumalamaid mõtteid. Paneme Narva jaamad kinni, katkestame Vene liine, ning ostame kalli hinnaga Rootsi energiat. Ja kui Estlink veel väljas on, siis tuleb tore aeg

Vana
4 aastat tagasi
Reply to  Oliver

Praegu tasakaalustab meie võrku Venemaa oma võrguga. Ehk siis, kui nad tahavad, siis tõmbavad rubilniku välja ja meie võrk ongi maas. Parem olla siis ühes võrgus juba Soome, Rootsi ja Norraga. Kus tihtilugu on elekter oluliselt odavam kui meie enda oma. Oliver igatseb Venemaa rüppe tagasi.

Kellele
4 aastat tagasi

seda liini tarvis on? Ega ometi eesti rahvale…

Pets
4 aastat tagasi
Reply to  Kellele

Seda liini ongi vaja Eesti rahvale. Et me saaks Venemaa võrgu küljest lahti ennast ühendada.

Jann
4 aastat tagasi

See liiniehitus Lihulas käib juba mitu kuud.
Kus see üllatus nüüd äkitse tuli ?

Juhan
4 aastat tagasi
Reply to  Jann

LE ajakirjanikud ärkasid sügavast talveunest ja avastasid vanu uudiseid lugedes, et midagi on ka kunagi liigutatud vanal-läänemaal