„Haapsalu legend” – lihtne lugu hobuste ja tulevärgiga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu valge daami etendused on fenomen, kust kõrget kunstilist väärtust otsima ei peaks.

Vähemalt ei tohiks see olla eesmärk omaette. Mis ei tähenda, et seda sealt leida ei võiks. 40 aasta jooksul on lugu Maarjamaa kuulsaimast kummitusest mängitud kõikvõimalikes variatsioonides laulumängust balleti ja oratooriumini välja. Enamasti on kaasatud peale harrastajate ka professionaale. Mis iseenesest ei tähenda, et sel juhul oleks lavastus a priori kuidagi parem. Aga nagu öeldud, see polegi tähtis. Sest nagunii käivad Valget Daami augustiöös vaatamas igal aastal sajad inimesed ning seda juba 40 aastat järjest. Pole mingit alust arvata, et see edaspidi nii ei oleks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vabandust
4 aastat tagasi

juhtus apsakas, Nelik oli see härrasmees, kes osales suveetendustes, kui õieti mäletan

See on
4 aastat tagasi

oma linna inimeste armastusega tehtud etendus oma linna inimestele ja ka headele külalistele, seda juba rohkem kui 40 aastat seda tükki. Mina mäletan, et 50 datel aastatel lavastati linnarahvale suviti muusikaetendusi , kus esinesid kohalikud primadonnad pr. Gross, Lassur jt. Meesnäitlejatest on meeles hr. Nelis, aga võin ka eksida, sest olin siis “allameetrimees” nagu öeldi. Aga on hea et traditsioon kestab, on jätkusuutlik.