0

Tammejuure mahetalu kasvatab, kuivatab ja toodab

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maa Elu kirjutas 8. augustil pika loo Tammejuure Mahetalust. Repro: Urmas Lauri
Maa Elu kirjutas 8. augustil pika loo Tammejuure Mahetalust. Repro: Urmas Lauri

Kolme aastakümne eest Läänemaal Suure-Lähtrus talupidamisega algust teinud Teet ja Anita Kuusemaa on eri aegadel panustanud teraviljakasvatusele, piimatootmisele, seakasvatusele, kanu on läbi kogu selle aja peetud, aga kümmekond aastat tagasi loomakasvatus lõpetati, sest maal ei olnud juba siis piisavalt tööjõudu. Üksmeelselt otsustati, et edaspidi teevad Tammejuure Mahetalus vajaliku töö ära nemad ise koos lastega ja üha arenev masinapark, kirjutas Toomas Šalda Postimehe lisalehes Maa Elu.

“Meie kanepiõli hinnati 2013. aastal Eesti parimaks mahetooteks, 2016. aastal tuli rüpsiõli samal konkursil teiseks, mullu said kooritud kanepiseemned parima tervisetoote auhinna ja Tammejuure Mahetalu tunnistati parimaks mahetootjaks,” on peretütar Karin Tiidul põhjust uhkust tunda.

Tuntuks sai Tammejuure Mahetalu tänu kanepile. “Meid vaadati kui hulle, kes propageerivad kanepit. Mitu aastat tegime laatadel teavitustööd, misjärel hakkas rahvas seda mahekanepiks nimetama,” selgitas Karin Tiit.

Avatud talude päeval jõudis Tammejuure Mahetalu oma tegemistega uude ajajärku. Paljude külaliste juuresolekul avati uus moodne viljaterminal, mis on Läänemaa suurim. Maksma läks see üle 700 000 euro, millest 40 protsenti saadi PRIA põllumajandusettevõtete tulemuslikkuse edendamise meetmest toetusena.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz