Sadu ID-kaarte on tabanud uus rike

Sadu Eesti ID-kaarte on sel aastal tabanud uus ja ekspertidele seni selgusetuks jäänud probleem, mille tagajärjel need mõne poe või tankla kliendikaardina kasutades lukustuvad ja muutuvad ühegi tuvastatava põhjuseta e-kanalites kasutuskõlbmatuteks, kirjutab Postimees.

Riigi Infosüsteemi ameti (RIA) eID valdkonna juht Margus Arm tunnistas, et sel aastal on lukustunud ehk muutunud elektrooniliselt kasutuskõlbmatuks 164 ID-kaarti, mida kasutati kas kliendikaardina või erinevates e-teenustes. Uut tüüpi ID-kaarte oli nende seas 78, seega ei ole asi nende füüsilises tootjas vaid tarkvaras.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments