Uus nõue tõstab diislikütuse hinda

Foto: Arvo Tarmula
Tanklas kulub uuest aastast rohkem raha. Foto: Arvo Tarmula

1. jaanuarist hakkab kütusemüüjatele kehtima nõue, mille kohaselt tuleb CO2 heitekogust vähendada kuus protsenti. Kui eesmärki ei täideta, võib müüjale iga kuu välja kirjutada kuni 400 000-eurose trahvi, kirjutab Postimees.

Ühe seaduse järgi peab nii bensiini- kui ka diislikütuse liiter sisaldama kümme protsenti biokütust ja teise seaduse järgi peavad kütusemüüjad vähendama süsihappagaasi heitkogust kuus protsenti. CO2 vähendamiseks on tanklakettidel kolm varianti: suurendada biokütuse osakaalu liitri kohta, suurendada gaasiliste kütuste või elektrienergia müüki või osa CO2 kvooti.

Nii võib kütusehind tõusta 6-8 senti ning lõunanaabritega tuleb diisliliitri hinnavaheks 22 senti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andux
4 aastat tagasi

Oeh,ma ei või kohe. Mida sitta need targad seal eesotsas kokku keeravad! Selle asemel et kütust solkida võiks hinnad nagu madalamale tuua,siis ei joosta ka läti alko ja kûtte järele, aaga noo kui neile se pull korda läheb, ja toolidel arutades et meie raha siit välja jookseb,siis teadke **Eesti valitsus** see kuradima kokku keeratud supp on teie endi tekitatud,seega ärge nüüd siis virisema ja halama kukkuge,vaid leidke lahendus kuidas se rull siin hoida,ning kuidas saaks nii,et ei peaks solgitud küttega ringi vuhama ja hiljem kaebusi kuulama kokku joostud mootoritest jne. Lambad,mis lambad lihtsalt ei ole sõnu,kurb kuidas se vabariik kokku… Loe rohkem »

Loogika
4 aastat tagasi

Miksides kütusele biokütust, mida on toodetud fossiile kasutades, siis kogusummana CO2 hulk, mida atmosfääri paisatakse SUURENEB, mitte ei vähne. Selliseid loogika-, matemaatika-, keemia- ja füüsikaseaduste vastaseid artikleid ei tasuks küll vorpida. Iba, mis Brüsselist tuleb, on pahatihti just see – iba.

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  Loogika

Biokütust võib toota ju ka biokütust kasutades.

kotermann
4 aastat tagasi

ei saa me läbi lätita…

Kägu
4 aastat tagasi

Huvitav,et valitsus eelnevatest vigadest õppida ei taha- ostetakse sealt,kus odavam.E. peale alko minnakse ka jälle rohkem Lätti. Ja jälle jääb hulk maksuraha saamata.

Oliver
4 aastat tagasi
Reply to  Kägu

See vist pole valitsuse, vaid EC mõtetu direktiiv