1

Suur galerii: läänlased tantsupeorongkäigus

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänlased marssisid laulupeorongkäigus uue kujundusega. Foto Peeter Langovits

Täna Tallinnas toimuva laulu- ja tantsupeo “Minu arm” rongkäigus marssisid teiste kõrval ka läänlased.

Läänemaa kolonn marssis rongkäigus täiestu uue kujundusega. Enam ei jagatud pidulisi omavalitsuste järgi, nagu seda seni on tehtud, sest pärast haldusreformi on Läänemaal nii vähe omavalitsusi, et pole mõtet lahterdama hakata.

Uus atribuutika koosnes 40 eri kujundusega nelja värvi vapikilbist – Läänemaa on punane, Haapsalu kuldne, Lääne-Nigula roheline ja Vormsi sinine. Vapikilpide teisel poolel on vanad mustvalged fotod Läänemaa muuseumi kogudest, mis andsid ülevaate Läänemaa laulupidude üle saja-aastasest ajaloost. On ka foto Läänemaa esimesest, 1896. aastal peetud laulupeost, kus osales ka Miina Härma. Igal fotol on aastaarv ja seletus, mis on pildil.

Fotod Peeter Langovits

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Laulja
Laulja

Lauljad marssisid laulupeorongkäigus! Mis see tantsupeorongkäik üldse endast kujutas? 😀

wpDiscuz