Täna toimub Läänemaa osaluskohvik

Noored arutavad täna ühiskondlikel teemadel. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11
Noored arutavad täna ühiskondlikel teemadel. Arvo Tarmula

Täna toimub Haapsalu kutsehariduskeskuses noorte osaluskohvik, kus noored arutavad neljal teemal.

Teemadeks „Potensiaal või probleem” keskendub Eesti noorteühenduste liidu esimehe Roger Tibari juhtimisel noorte käsitlemisele kas probleemi või hoopis potentsiaalina. Oma arutelus küsis Tibar noortelt, kas õpilane on alati süüdi. Noored arvasid, et lihtsam on õpilane süüdlaseks saada kui õpetaja.

Teine teema, mida arutatakse, on „Ekstremismist üksmeeleni”, mis keskendub Neeme Suure juhtimisel lõimumisprobleemidele. Arutati nii siinse venekeelse kogukonna lõimumist Eesti ühiskonda kui ka siia saabunud pagulaste lõimumist. Noored olid seda meelt, et mõlemat gruppi saab lõimida, kui nii sissetulnud kui ka kodukultuur end pisut tagasi tõmbavad.

Kolmanda teemana arutavad noored Jaanus Müüri juhtimisel vastandumist riikliku tähtsusega teemadel. Neljanda teemana on käsitlusel „Läänemaa 2035+”, kus Tanel Tiiseri juhtimisel arutavad noored, kuhu jõuda soovitakse.

Osaluskohvikus osalevad noored said valida neljast teemast kolme vahel. Esimene aruteluvoor kestis 45 minutit, teised kaks 40 minutit.

Osaluskohviku korraldaja Dan Taidla sõnul  on osaluskohvik mõeldud 13–30aastastele noortele, kuid valdavalt olid osaluskohvikus kohal 16–19aastased õpilased. „Põhikooli lõpp ja gümnaasium,” ütles Taidla.

Osaluskohvik toimus Läänemaal juba kaheksandat korda.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments