Noored arutavad täna kutsekoolis Eesti tuleviku üle

Ka ülemöödunud aastal arutasid noored Eesti tuleviku üle. Arvo Tarmula

Haapsalu kutsehariduskeskuses toimub täna noortele mõeldud osaluskohvik, kus noored arutavad nii piirkonna murekohtade üle kui ka Eesti tuleviku teemadel.

Osaluskohvikud toimuvad täna üle Eesti. Kohvikute idee on tuua ühise arutelulaua ümber kokku noored vanuses 13–30, noortemeelsed, otsustajad ning kohaliku elu eestvedajad.

Osaluskohvikud on osa Eesti noorteühenduste liidu projektist „Euroopa Noortedialoog”, mille elluviimist on toetanud Euroopa Komisjon Erasmus+ fondi vahenditest. Sellel aastal on osaluskohvikutesse valitud teemad eriliselt kaalukad ning pakuvad võimalust kaasa rääkida Eesti tuleviku teemadel. Sisendit kogutakse nii Eesti 2035 strateegia, uue perioodi noortevaldkonna arengukavaks kui ka haridusstrateegiaks. Kõrvale ei jää ka lahenduste leidmine piirkondlikele murekohtadele.

Eesti noorteühenduste liidu aseesimehe Mikk Tarrose sõnul on huvi otsustajate poolt noorte arvamusi riigi arengut toetavate plaanide loomisel kaasata olnud väga suur. „Aastaks 2035 on enamik noortest jõudnud täiskasvanuikka, noorte kaasamine juba praegu aitab luua plaane, millises riigis nad sooviksid tulevikus elada,” sõnas Mikk Tarros.

Kokku on täna üle Eesti kümme kohvikut erinevates Eesti paigades Haapsalust Jõhvini, Tallinnast Võruni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments