6

Ilmgard Vagula: elu võimalikkusest Nõval

Lääne Elu

info@le.ee

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Nõva kooli direktoriks sai Peeter Kallas, kelle Nõva vallavolikogu esimeheks oleku ajal võeti arstipunktist internet. Kokkuhoiu pärast. Surve avaldamise järel anti internet küll tagasi, aga ehk see oligi põhjus, mis tekitas vallale suure kahjumi?

Konkursil valitakse ametisse ikka parim kandidaat. Nõval osutus valituks Peeter Kallas, kes kuulus vallavanemaga ühte valimisliitu. Koolile juhi leidmisel eelistati „oma jopesid”, mis pole küll korruptsioon, aga ebaeetiline on kindlasti. Kas peaksime nüüd ütlema nagu Joosep Toots, et „hää, et niigi läts”?

Hästi läks ainult Lääne-Nigula vallavalitsusel. Nõva koolil on vallavanema taktikepi all töötav direktor, kes kohe sulges õpilaskodu ja on varem osavalla volikogus hääletanud Nõva kooli sulgemisele suunatud sammude poolt. Viimane võiski olla Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse soov.

Nõva kooli ümber toimuv tants ei innusta noori peresid Nõvale elama asuma ja viib viimastelgi lastevanematel kindlustunde tuleviku suhtes. Vastuseta on ainult küsimus, et kes võidab Nõva kooli sulgemisest ja kas arstipunkt on järgmine.

Vastuse saame siis, kui aastate pärast on Nõva ilusal koolimajal uus omanik.

Ilmgard Vagula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hästi
Hästi

vahva nimi kirja kirjutajal,sellenimelist ei eksisteerigi ju!Ülla-ülla,kes seal nime taga peidus on….

Nõvalt
Nõvalt

Oruste teeb koolimajast hotelli, vaatame, aeg annab arutust.

Tiiu
Tiiu

Kes see nii kibestunud siin plärtsub? Ei ole see
Nõva elu hullem kui mujal. Ja kui ei meeldi,
tõmmake jehhat tagasi, kust tulite või edasi.
Nõvakad teid kinni ei hoia, kommarid.

Veelkord Nõvast
Veelkord Nõvast

Uus vald on nii vaene, et isegi ajaloolises vallamajas ei saa Nõva rahvale alumisel korrusel paari tuba jätta. Pressime aga kõik koolimajja kokku.
Osavallakogus 4 poolt 3 vastu. Kallas ja Oruste ei üllata, aga Heinleht Ülle ja Kalle Orumaa on küll suur mõistatus. Aivi Heilehest ei räägigi, just osavallavanema ülesanne peaks olema oma inimesi hoida ja kaitsta.
Kallas, mine tagasi oma heakorratöödele ja Aivar kamandagu oma naisi kaupluses ja söögikohas. Laske ometi teistel inimestel ka rahus olla ja hingata. Seda valla kolimist küll Nõva rahvas teile andeks ei anna, saate veel vanas easki unetult voodis väherdes oma lolle otsuseid meenutada.

enn
enn

mis te inimesed virisete, kooli köök on vaba, kuna toitlustab A&O ja juuksuri saab kööki panna. tegelikult mahub sinna perearst kah, ruum ju piisavalt suur. penskarid võivad oma supipäevi teha mõne klassi taganurgas, kui nad palju lärmi ei tee saab samal ajal ka tunnid antud!

afdg
afdg

pole viga, järgmisena liigub päevakeskus kah koolimajja, siis saab selle maja samuti tühjaks/vabaks. tõmmake seal koolimajas kõhud sisse, häid lambaid mahub palju ühte lauta, mida te laiutate!

wpDiscuz