Kuu aja pärast valmib Kuuse tänava kergliiklustee

Kuuse tänava kergliiklustee ehitus on graafikus. Arvo Tarmula
Kuuse tänava kergliiklustee ehitus on graafikus. Arvo Tarmula

Novembri alguseks valmib Kuuse tänavale asfaltkattega ja valgustatud kergliiklustee, mis muudab jalakäijatele liiklemise ohutumaks.

„Seal on hea nii ratta kui ka rulluiskudega sõita,” ütles Haapsalu avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Seoses Tallinna maantee remondiga on praegu osa sealsest liiklusest ümbersuunatud Kuuse tänavat mööda ja jalakäijatel on seal liigelda ohtlik. Novembris valmiv kergliiklustee parandab jalakäijate olusid. „Ei ole midagi teha, kuskilt mujalt ei olnud võimalik läbijuhtida. See on väike ebamugavus,” ütles Parbus praeguse liikluskorralduse kohta.

Parbuse sõnul on kergliiklustee ehitustähtaeg kolm kuud ning see peaks valmis saama 8. novembriks. Teed ehitab Lääne Teed OÜ ja see läheb maksma 200 000 eurot, millest 150 000 eurot tuli omavalitsuste ühinemisrahadest ja 50 000 linna eelarvest.

Kergliiklustee on plaanitud ehitada Kuuse ja Kastani ristmikust Kuuse ja Niine tänava ristmikuni paralleelselt sõiduteega. Esialgu ehitatakse välja kergliiklustee Kuuse ja Kastani ristist Tamme tänavani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mitte nii jäme
5 aastat tagasi

Haapsalu linna juhtimisega meenub ikka vana ütlus: “tahtsime parimat aga välja kukkus nagu ikka”. Miks kurat kõik kukub nii sitasti siin linnas välja? Meenub suuremat sorti kaevamistöö linnas aasta tagasi kus samuti “ei kukkunud välja” tänavate korda tegemine. Keegi on linnavalitsuses ebakompetente. Äkki oleks aeg see keegi välja vahetada?

Joel
5 aastat tagasi

Võiks üldse varem mõelda, kuhu ja millal ehitada. Varsti jääb keegi auto alla ja süüdi on siis nõrgem.
Tegelikult on see LV selline mainekujundamise jutt.

linnakodanik
5 aastat tagasi

Linnaametnik Parbus võiks ju juhtida tähelepanu veel sellele, et jalakäija Tallinna mnt poolt tulles võiks mitte kohe pöörata Kuuse tänavale, vaid edasi tappada kuni Kastani tänava kõnniteeni ja seal rahulikult edasi liikuda.
Ei saa ma aru seesugustest linnaametnikest, kel mõtlemisvõimega raskusi. Mis takistas linnal teha Kuuse kergliiklustee valmis enne Tallinna mnt ehituse algust? Miks selle projekti raames ei ole viidud kokku kergteejupp ALEXELA bensiinijaamast kuni Kuuse tänavani? Kas linnaisad on selle peale ka mõelnud, kui libedaks läheb ja lumi maha tuleb? Kuidas see vaene jalakäija peab liikuma? Oi, oi, tahaks loota, et lumi veel niipea maha ei tule.

töötu
5 aastat tagasi

Aga väike lõik Kuuse ja Kastani ristmikust Tallinna mnt-ni?

Pille
5 aastat tagasi

Tore et valmis saab. See olukord seal ei ole mitte väike ebamugavus vaid väga ohtlik olukord nii autodele, jalakäijatele kui jalgratturitele.