Taal: võin mürki võtta, et Rehe kooskõlastas kõik tähtsamad otsused Taaniga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Olari Taal. Foto: arhiiv
Olari Taal. Foto: arhiiv

Ettevõtja Olari Taali meelest ei saa Danske rahapesus süüdistada Danske Eesti töötajaid ega siinseid rahapesu vastaseid reegleid, kirjutab Äripäev.

Taal ütles, et tunneb Danske Eesti kauaaegset juhti Aivar Rehet isiklikult. “Võin ühte asja kindlalt öelda: ta on seda tüüpi korralik inimene, kes alati hindab riske, küsides, mis ta teeb edasi, kui tema ees on suured otsused või piiridele kahtlaselt lähedased otsused,“ toonitas Taal. „Ma võin selle peale võtta kanget mürki, et Aivar Rehe, ükskõik, mis pöördelise sammu ta tegi, kooskõlastas kindlasti selle Taani või Soome ülematega,“ ütles Taal.

Taali hinnangul ei oleks Danske skandaali ära hoidnud karmimad rahapesu tõkestavad reeglid. „Meil oleks võinud olla (rahapesu vastaseid – toim) regulatsioone kümme korda rohkem ja Finantsinspektsioon viis korda suurem ning see poleks midagi aidanud, sest tegemist oli ikkagi Taani pangaga,“ ütles Taal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Lisaks sama ka meie juhtorganite,rahandusministri ja peaministri kohta !

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Mürki võtta pole vaja ja pole vaja olla ka mingi rahandusspets,et teada- ilma peakontori teadmata st.sealse loata ei juhtu meie Eesti välispankade filiaalides mitte kui midagi. Inimese jäoks kes on natukegi äri ajanud,pankadega laenude teemal suhelnud,tagatisi saanud jne.kõlab jutt emapanga teadmatusest täieliku valena.

kodanik
5 aastat tagasi

Eks Taal teab, kuidas need asjad käivad… Pandagu tähele, et panga väitel ei teadnud ka Rehe asjast midagi. Süüdi üritatakse jätta tilluksed eestlased. Eks nad ongi süüdi aga Soome, Rootsi või Taani omanduses olevates nn Eesti pankades ei osteta kirjaklambeid ka ilma peakontori kooskõlasatuseta. Selline rahavoog ei saa kindlasti jääda märkamata.

Kikerikii
5 aastat tagasi

Ja kui seal pesti islamiterroristide ja Põhja -Korea raha, no ameeriklased panevad siis selle panga kinni ja Rehe istub elu lõpuni jänkimaal.

Rein
5 aastat tagasi

Korralik inimene astub tagasi kui ülemused sunnivad peale ebaausaid võtteid. Raha on aga mõnus-mõnus. Kuidas selle vastu tuult pissimusega oligi? Algul soe, pärast külm ja märg.