Haapsalu kohvikute suveplaanid: Beguta taimetoidukohvik teeb burgereid

Beguta taimetoidukohviku neiud: Beguta Kevvai, Liisi Ansip, Omida Velviste. Foto: Malle-Liisa Raigla
Beguta taimetoidukohviku neiud: Beguta Kevvai, Liisi Ansip, Omida Velviste. Foto: Malle-Liisa Raigla

Beguta kohvik jätkab taimetoidulainel. Sel aastal hakkasid nad ka burgereid tegema, näiteks rebitud kaerast. „Läheb hästi peale ja kõigile meeldib,“ ütles kohvikupidaja Beguta Kevvai.

Samuti on neil toorkoogid. Kokk Liisi Ansipi sõnul on need suhkruvabad. Vana hitt-toote peedi-brownie kõrval näevad nad uue staarina oma maja kombucha‘t ehk teeseenejooki. Beguta taimetoidukohvikus on kombucha rabarberi- ja ingverimaitseline.

Uus on Mätiku talumeierei mahepiim, kust tuleb ka astelpajujogurt. Samuti pakutakse Beguta juures kohapeal valminud veganijäätist, mida on šokolaadi-, banaani-, kirsi- ja kookosemaitselisena. „See on küll kallis, aga seda ostetakse ja kiidetakse,“ ütles Ansip.

Lisaks on plaanis kord kuus pidada kakaotseremooniaid. Sobiva kakao tõi Kevvai Guatemalast. See on naturaalne kraam, puhastatud ja pastaks tehtud toorkakao.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
5 aastat tagasi

No mida on praegu ületalve seisnud juurikates veel toitvat järgi-lihtsalt mõelda peab oskama, kas see toit ka toidab ,pealeselle ,et täiskõhu tunde võib tekitada.
Kui saab juba selle suve värsket, siis tehke kodus mõnel päeval taimetoidukordi,pole vaja mõtetult kulutada söögikohtades.

Kirk
5 aastat tagasi

pistke juurikad endale p…se. Minu arvates on taimetoidu fännid äärmusliku mõtteviisiga ja ülimalt ohtlikud normaalse ühiskonna stabiilsusele. Näiteid juba on, kus lastele ja koertele-kassidele eestimaal vägisi juurikaid ainult sisse söödetakse, kahjustatakse sellega nende tervist jäädavalt. Kus mõistus on inimesed?