Nõva hoolekogu juht Ivo Karindi: jätke kool rahule

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ivo Karindi

Nõva kooli hoolekogu liikmed võitlevad Nõva kooli 7.-9. klassi säilimise eest, sest leiavad, et vastasel juhul viivad vanemad oma lapsed õppima Tallinna.

Nõva kooli hoolekogu esimees Ivo Karindi, tavaliselt pole kooli hoolekogu esimeestest midagi kuulda, aga teie võitlete tulihingeliselt Nõva kooli püsimajäämise eest, ka meedias.

Niimoodi on läinud. Lääne Elust saime teada, et kohe-kohe hakatakse kooli kinni panema. Nii see tants jälle lahti läks. Kooliasjadega pean tegelema oma töö kõrvalt. Nõva koolis ei käi tavaline hoolekogu tegevus, et vaatad, kuidas mõnda detaili paremini korraldada. Nõval on olnud sõjaseisund juba mitu aastat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no jah
6 aastat tagasi

aga mingisugune eneseuhkus peab ka olema….kui ikka inimestest välja ei tehta ja üle sõidetakse…

julgust
6 aastat tagasi

mõtlen,et kui seal sellised jamad on, ja juhid ei muretse kohalike pärast,siis mida te seal veel ootate …see pole ainuke koht,kus võib elada,maailm on avatud.Eks elus ongi nii,et kui tahad lastele parimat haridust,tueleb kolida sinna kus on võimalusi.Kui lapsed suured,siis on jälle teised vajadused ja elulaad.Nii see elu ringleb.Aga tõesti,ei saa inimestest aru…….Kaua seda jama kannatada ja milleks…On teisi kohti,kus elada.

nõvakas
6 aastat tagasi
Reply to  julgust

Kahjuks sellist loodust ja armsat väikest kooli jällegi mujal pole..

Anders
6 aastat tagasi

25 aasta pärast on Nõva nimeline kohake maakaartidelt kadunud…See on reaalsus…

volts
6 aastat tagasi
Reply to  Anders

Suhtumisega ‘peale mind tulgu või veeuputus’ saabub see kaardilt kadumise aeg veel varemgi.

vot see on
6 aastat tagasi

Tubli mees! Iseenda ja kogukonna eest tulebki seista!

Kohustuslik nimi
6 aastat tagasi

Noh sotsid Neeme Suur, Aivar Oruste ja Andres Liiv (kui asjaga otseselt seotud isikud), on aeg näidata, et te pole lihtlabased valetajad või supinahad. Otsige oma valimislubadused välja ja hakake vastavalt neile ka tegutsema. Päris nii ei saa ikka, et enne valimisi ollakse Suur lubaja ning nüüd …… On asju mida ei andestata.

vilistlane
6 aastat tagasi

Karta on, et selle ühe endise õpetaja poolt õhku visatud sõnad hakkavad reaalsuseks saama. Ääretult kurb, et oma viha, vimm, kius ja kättemaksuhimu on asjad nii kaugele viinud nagu nad täna on. Väga kurb.

küsimus
6 aastat tagasi
Reply to  vilistlane

mida ta siis ütles ja kui kaua aega tagasi juba?

Kah arvamusega
6 aastat tagasi

Asjal on ju palju pikem eellugu. Mingem rohkem, kui 5 a tagusesse aega. Kohalikud omavalitsused vaatasid tuima näoga pealt, kui üks aktiivne naaberomavalitsus ja selle veelgi aktiivsem koolijuht hakkasid oma kooli tulevikku kindlustama olukorras, kus on ette näha, et laste arv ajas pigem väheneb. Vaadake Oru kooli – 138 õpilast, koolil on õpilasliinid Varikult, Sutlepast, Nigulast, Taeblast ja Haapsalust. Kus oli Nõva vallavalitsus ja mis ta tegi selle heaks, et Variku lapsed Nõva kooli jääks. Oma laste eest võitlemise asemel rajas õpilaskodu võõrastele lastele. Siinkohal tahaksin ka suure valla kapsaaeda kivi visata just Oru kooli bussiringide koha pealt. Kas vald… Loe rohkem »

Ghht
6 aastat tagasi
Reply to  Kah arvamusega

Vaata kaarti, tegemist ei ole mitte jonnimisega vaid geograafiaga.

teada
6 aastat tagasi
Reply to  Ghht

Variku lapsed on eluaeg Nõval koolis käinud ja seal vanasti internaadis olnud.

hehh
6 aastat tagasi
Reply to  teada

Jah, Variku lapsevanemad oleks oma lapsed ka praegu ilmselt Nõvale pannud, aga Nõva vallaametnikud saatsid nad transpordimurega kukele, samas Oru tegi bussiliini peaaegu iga koduukseni.

koolitranspordist Nõval
6 aastat tagasi
Reply to  Kah arvamusega

20.03.2014 LE http://vana.laanlane.ee/article/n%C3%B5va-vallavalitsus-koondab-veerandi-t%C3%B6%C3%B6tajatest , koolitransporti pole vaja – Bussi otsustas vallavalitsus munitsipaalettevõtte Nõva Kilk kasutusse anda ja seepärast pole enam bussijuhi kohta vallavalitsuse struktuuris vaja. “Bussiga lastevedu kooli ja tagasi pole ja seepärast ametikohta pole mõistlik pidada,” ütles vallavolikogu esimees Peeter Kallas.

nimi
6 aastat tagasi

njah, tegelt ka, kas keegi üldse lapsevanemate arvamust ka küsinud on? reaalsus on, et kui ülemine aste kaotada, jääb kooli max 2-3 last.. mis hariduse kvaliteedi tõusust ja algkooli tugevdamisest me siinkohal siis rääkida saame, nagu haridusnõunik tänases valla lehes kirjutas??? 2 lapsega koolis ei kirjuta enam keegi mingeid projekte, ehita midagi välja, klassiõpetaja ei suuda kvaliteetselt õpetada kõiki aineid jne… huvitegevus jääb nulliks. . võistlusi milleski pidada ei saa…. õige pea pannakse need 2 last bussi peale ja sõidavad vurra-vurra noarootsi erikooli igal hommikul ja õhtul. õnneks mõisamaja saab siis mõni tubli kohalik ärimees endale nagu ülejäänud valla kinnisvara… Loe rohkem »

onu Heino
6 aastat tagasi
Reply to  nimi

+ üks argument oli neil vist ka see, et laps peab tunnetuse saama suuremas seltskonnas hakkamasaamiseks… kuidas küll 2kesi 6 aastat koolis mingi sotsiaalse baasi annab???? absurd. näpud eemale nõva koolist! kurb on lollusi näha 🙁

Katri
6 aastat tagasi
Reply to  nimi

ei ole ju 🙁 vallavanem paneb praegu meid lihtsalt fakti ette “lõuad pidada ja edasi teenida”, kirjadest, mis hoolekogule saadetakse või Lääne Elus ja valla lehes üllitatud juttudest kumab igalt poolt läbi valla suhtumine “ah mis teie maakad ka teate ja üldse meie teeme nagunii nagu meie tahame, teie ärge segage”

Ennu
6 aastat tagasi

Huvitav, hoolekogu esimees kirjutab, et laps 8. ja 1. klassis ja kui üks laps läheb mujale ära, siis viib ka kohe teise Tallinna. Aga niikuinii lõpetab ju laps põhikooli ja läheb (eeldatavasti) Tallinna gümnaasiumi või kutsekasse. Ja siis kolib ju pere ikka ära, sest last ei saa mujale saata 🙂 mis siis et noorem veel põhikooliealine. vastuoluline jutt mehel.

Katri
6 aastat tagasi
Reply to  Ennu

Jutu mõte on ju selles, et vaks vahet, kas kodust ära läheb laps 7-ndasse klassi või gümnaasiumi. Minu lapsel on see oht just käes kui kolmandat kooliastet enam pole. Ausalt, 16-aastase saadan kaugemale kooli rahuliku südamega, 13-aastast siiski mitte. Ja on meie perel samamoodi plaan sel juhul ära kolida kuigi juba kaua siin elanud …

Netikommentaator
6 aastat tagasi
Reply to  Katri

Naljakas jah, et vallavalitsus võtab sõna “Eesti tavapärase praktika” osas, aga konkreetse juhtumi ehk kooli TÖÖTAJATE ega LAPSEVANEMATEGA keegi mitte midagi arutanud pole, et kõiki osapooli rahuldava tulemuseni jõuda ning piirkonda arendada positiivses suunas… Paistab, et kõik otsused on oma kitsas ringis juba ammu ära tehtud ja Karindi-sugused aktiivsed ja ettevõtlikud kodanikud peavadki Nõvalt jalust ära kolima.

õnne13
6 aastat tagasi

Kui nüüd see järjejutt Nõva ei lõppe,siis loobun LE tellimise ja lugemise.Kaua võib lehe kaudu jageleda.Lahendagu oma probleemid isekeski.

onu Heino
6 aastat tagasi
Reply to  õnne13

aga kui ei eelmine ega praegune vallavalitsus ei ole nõus kohtuma, arutlema, koostööd tegema… kokku saama… polegi ju muud varianti 🙁

sikk
6 aastat tagasi
Reply to  onu Heino

Aru mina ei saa , miks vallavanem ei kuula rahvast ja ei kaasa kohalikke inimesi, vaid üksinda otsustab midagi kabinetivaikuses. See probleem pole ju nii suur ja keeruline- Nõva rahvas soovib kooli, siis peaks ka valla juhtkond olema võimeline kooli tagama, sest isegi valimisretoorika lööklause oli- meil ei lähe midagi halvemaks. Jahuda ja targutada, et kaotame ära on äärmiselt ebaõnnestunud ja naeruvääristab vallajuhte

LE, otsige muu teema lõpuks
6 aastat tagasi
Reply to  õnne13

Tõepoolest, mingi väga eriline kogukond oleks nagu. Kas see on ikka päris kool, kus mõnes klassis pole ainsatki õpilast?

irw
6 aastat tagasi
Reply to  õnne13

õnne13, aga kommenteerimas tahaks käia küll eks? 😀

njah
6 aastat tagasi
Reply to  irw

Ega väga ei kommenteeri ka enam,lihtsalt j ä l g i m e .Nagu Süüria sõdagi vms…..

einoh
6 aastat tagasi
Reply to  njah

Kaua sa ikka draamakuninganna olla tahad….
Aga vallajuhid teevad,mida tahavad.Mida haridusminister arvab?Et las “kemplevad”,tema töö see pole?