8

Haapsalu läheb Peterburi venelasi külla meelitama

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Urmas Sulkes. Foto Peeter Langovitš

Homme varahommikul sõidab Haapsalust Venemaale bussitäis linnaametnikke ja turismirahvast, et tutvustada Peterburis kuurortlinna tänavusi plaane.

„See aasta on esimene kord, kus oleme Eesti Jaani kirikus,“ ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Varem oleme olnud hotellis Ambassador, aga otsustasime seekord kiriku kasuks, sest on Eesti Vabariik 100 ja kirik on Eestiga seotud, pealegi kesklinnas.“

Kirikus tutvustavad oma suveüritusi Haapsalu, Kuressaare ja Pärnu ning Eesti Kontsert. „Eks räägin kõigest, mis tulema hakkab alates HÕFFist ja lõpetades Nostalgiapäevadega,“ ütles linnapea. „Tahame teadvustada, et Eesti kuurordid ootavad ka turiste Venemaalt.“

Õhtul esineb venelastele Maarja Suklese kvintett.

Suklese sõnul läheb Läänemaalt Peterburi üle 50 inimese.

Paralleelselt on ettevõtjad Peterburis hotellis Ambassador. „EAS on korraldanud kahepäevase ürituse turismiettevõtjatele, kus esimesel päeval on töötoad Moskvas ja teisel päeval Peterburis,“ selgitas Sukles.

Haapsalu on Peterburis ennast tutvustamas käinud kuus korda. Viimasel ajal on seltsis ka Pärnu ja Kuressaare. „Sellest on kasu olnud. Kui ajad olid väga halvad, langes mujal Eestis Vene turistide arv 50 protsenti, meil aga 25 protsenti. Ja Vene turism on tõusujoonel,“ ütles ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ka kodanik
ka kodanik

Mõned inimesed ongi kõigele ja kõigile vastu,ei tea, kas nad ise on tegusad inimesed või näevad igas asjas ainult negatiivsust,kahju nendest,ju pole nende närvid korras ja mõtlemine puudulik.

ka kodanikule
ka kodanikule
Miks oled arvamusel, et neil, kel oma arvamus, pole närvid korras ja mõtlemine puudulik. Kaldun arvama, et sinusugustel, kes kinnisilmi edasi tatsatavad, on mõtlemisega probleeme. Too kodanik avaldas oma arvamuse, et linnapea läheb juba kuuendat korda linna rahade eest eelkõige oma firmale kliente siia meelitama. Aga nii ta ju on ? Peterburi lähevad ka Pärnu ja Kuressaare linna inimesed, aga millegipärast nende linnade pead jätavad sinna minemata ja saadavad Neevalinna oma ala tõelised asjatundjad (ametimehed) Jääb ikka mulje küll, et näiteks pr Väli peab tegema Lainele ja kaudselt ka linnale reklaami oma firma rahade eest, aga Sukles teeb Fra Marele… Loe rohkem »
kodanik
kodanik

Sukles läheb jälle linna raha eest isiklikku äri edendama. Kas keegi näinud siin mõnd Peterburi venelast?

kah kod.
kah kod.

Ju neid ikka on. Äkki ehk Fra Mares?

Janek Puda
Janek Puda

See on öige tegu. Pidada venemaaga söpprussidemeid.

Haapsalust
Haapsalust

Linna rahaga reklaamin Fra Mare t, hea diil!

unesrändaja
unesrändaja

oleks see raudtee nüüd valmis, oleksime kõik läinud neid siia meelitama

Lahe
Lahe

Et pralle võiks alata!

wpDiscuz