Lapsevanemad Nelis-Naukase juhtumist: me ei tahtnud skandaali meedias

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Õpilaste kiri Helen Nelis-Naukase kaitseks.

Vehklemistreener Helen Nelis-Naukase käitumise kohta pretensiooni esitanud lapsevanem Katrin Niin ütles Lääne Elule, et lapsevanemate eesmärgiks ei olnud skandaal meedias.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
6 aastat tagasi

Minu laps käib muusikakoolis. Kui buss hilineb ja on oht 5 minutit hiljaks jääda, ei julge ta enam tundi minna, sest saab õpetaja käest sõimata. Üks laps on juba selle õpetaja juurest lahkunud. Miks keegi sellest ei räägi?

to Katrin
6 aastat tagasi
Reply to  Katrin

Tõesti imelik, miks sa lapsevanemana ei kaitse oma last

Putrin
6 aastat tagasi
Reply to  Katrin

A sa kirjuta kaebekiri. Ära jumalapärast õpetajaga silmast silma räägi.

Tuli
6 aastat tagasi
Reply to  Putrin

Temaga rääkimisest pole kasu, sest tal on ALATI õigus. On räägitud ja mitmel korral. Aga tema on tipptreener. Kõik.

No
6 aastat tagasi

Mina olen pettunud, et spordikool ja linnavalitsus ei ole sellele teemale aastaid lahendust leidnud. Tundub, et pigem on üritatatud treeneri käitumishäireid maha vaikida. Huvitav, kas kõik treenerid, kelle õpilased on jõudnud maailmaklassi, on saavutanud seda läbi roppuste ja sportlaste alandamise. Julgen kahelda! Hea sportlane ei sünni vaimse vägivalla hirmu all.

hirv
6 aastat tagasi
Reply to  No

avalikku huvi tuleb rohkem üles näidata, siis saab ka vastutusele võtta!

Tuli
6 aastat tagasi
Reply to  No

Spordikool ja linnavalitsus tahavad lihtsalt pahandustest kõrvale hoida ja pea liiva alla pista, sest tipptreenerile on kõik lubatud. Peaasi, et tulemused tuleksid – lubatud või lubamatute võtetega, pole tähtis. Ega ilma soosinguta saaks ka valjuhäälselt kuulutada, et vehklemishall on tema oma ja temale soovimatud isikud sinna oma jalga tõsta ei tohi. See ütlus on muide ka öösel kirjutatud kirjades täiesti olemas.

uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Lääne Elu on muutunud peldiku seinaks kus kõik võivad oma luulusid avaldada,millistest mõnedes on nats tõde,nats huumorit,nats kibestumist ja suurel hulgal ärapanemist !!

hirv
6 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

inimesed avaldavad omi arvamusi avaldatud artikli kohta, kas see tuleks siis ära keelata või hoopiski karistada selle eest, et julges miskit öelda!? Mõni elab siiamaani ikka kuskil keskajas või nsvliidus

Tiit
6 aastat tagasi

Kas ja kuidas asjad on, tuleb muidugi selgeks teha. Vägivald, kui see on, ei ole õigustatud. Kuid siit koorub välja ka teine tahk. Treeningul ja treeningul on vahe. Kui lapsed käivad lihtsalt paar korda nädalas jooksmas, või palli viskamas on see neile ju lihtsalt lõbu. Treener õpetab, vaatab ja hoiab korda. Kui aga treeningule lisandub võistluskohustus, st. lisaks treeningutele lisandub võistluskarussell, kindla kalendri järgi võistlemine, muutub olukord 100%. Muutub kogu treening ja ettevalmistus. Näiteks kui huviringi pallimängu võistkonnale lisanduks osalemine Eesti meistrivõistlustel. Nädala-paariga kaoks trennist pooled lapsed. Sest vaimse pinge taluvuse ja uue kohustusega hakkama saamine käiks väga paljudele tänapäeval… Loe rohkem »

Tuli
6 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Hästi kindlasti, aga vaimne vägivald pole kindlasti laste vastu õigustatud. Treenida saab ka teisiti. On teisigi tipptreenereid, aga kõik ei karju, sõima, mõnita. Olen tippsportlastega väga palju kokku puutunud.

Katrin
6 aastat tagasi

Seda kirja tuleb ju huumoriga võtta eksole? … mõjub hästi vaimsele arengule ja ei loobi asju, hahahaaa

Lihtne inimene
6 aastat tagasi

Kus on lastekaitse ja miks linn midagi ei tee. Muidugi, meil on ju TIPPTREENER!

Huvitav
6 aastat tagasi
Reply to  Lihtne inimene

Kas Haapsalus üldse on lastekaitset? Rootare juhtimisel on see valdkond puhta maha käinud.

Mari
6 aastat tagasi

No see ülaltoodud kiri on piinlik. No kohe väga piinlik.

Sass
6 aastat tagasi

hea kiri, megairw

Endine õpilane
6 aastat tagasi

Mina olen küll õnnelik, et keegi lõpuks otsustas suu avada. Minu vanemad seda minu jaoks ei teinud, ega keegi kergelt noort last ei kuula. Nüüd olen juba täiskasvanud ja mul on tõsiselt kahju, kuidas selle “treeneri” käitumine pani mind vehklemist vältima. Iga kord trennist lahkuda nuttes pole normaalne, ning ükski laps ei peaks sellist traumat taluma.

Tegelikult.
6 aastat tagasi

Tegelikult kõik Haapsalu inimesed teavad, et ta võib häält väga vabalt tõsta ja ropendada ka. Kõik kes HPK temaga kokku on puutunud peaksid teadma.

vana inimene
6 aastat tagasi
Reply to  Tegelikult.

30 aastat tagasi oli juba lastel probleem selle “õpetajaga”