Toitumisnõustaja kolumn 7: Milleks veel vahepalad?

Toitumisnõustaja Ingrid Koppel. Foto: Arvo Tarmula
Kuula artiklit, minutit ja sekundit
0:00 / :

Milleks vahepalad, võib mõelda inimene, kes soovib kaalust alla võtta?

Paljud meist väldivad vahepalade söömist, sest kardavad kaalus juurde võtta. Vahepalad on tervislikud, kui kogused on mõistlikud. Vahepalad aitavad tasakaalustatud toitumise korral kaalu säilitada. Vahepalade söömine, eriti kui need sisaldavad nii valku kui ka süsivesikuid, hoiab veresuhkrutaseme ühtlasena, et ei tekiks liigseid isusid, tujude ega energiataseme kõikumisi. Vahepalad hoiavad ära ka hormoonide kõikumise ja kõht püsib kauem täis, mis omakorda aitab vältida toiduga liialdamist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Artikkel jätkub peale reklaami
Reklaam
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tomm
6 aastat tagasi

Niipalju võiks siiski teadusuuringuid tunda, et inimesed, kellel jääb söögikordade vahele pikem aeg, on ka kõige vähem ülekaalus.