Kaia Kanepi küsis Eesti esindamise eest raha

BNS

Kaia Kanepi Brisbane'i turniiri veerandfinaalis. Foto: ekraanitõmmis videoülekandest
Kaia Kanepi Brisbane’i turniiri veerandfinaalis. Foto: ekraanitõmmis videoülekandest

Suures spordis aasta võimsaima tagasituleku teinud tennisist Kaia Kanepi küsis alaliidult Eesti esindamise eest sel nädalal toimuval Fed Cupil sada tuhat eurot ja jäi pika ninaga – Kanepi loobus lõpuks mängimast, kuid mitte raha, vaid teda kuu aega vaevanud tervisehäda pärast, kirjutab Postimees.

Skeptikud on avalikult välja toodud põhjuse suhtes iroonilised. „See on päriselt ka nii,” teatas maailma edetabelis praegu 66. kohal olev Kaia Kanepi Postimehele. „Ma ei ole valmis veel võistlema.” Ta peab silmas, et on kuu aega maadelnud halva enesetundega, mis pole tal lasknud end isegi argielus hästi tunda, tennise nautimisest rääkimata.

Ent kohalikus tennisemaailmas arutletakse juba selle üle, kas Kanepi võis oma haiguse välja mõelda, vältimaks nii kolmapäeval Tallinnas algaval naiste Fed Cupil Eesti esindamist. Sest Kaia sellel võistlusel osalemiseks küsitud 100 000 eurot osutus kohalikule tenniseliidule üle jõu käivaks summaks.

Tenniseliidu peasekretär Allar Hint ütleb, et „tõenäoliselt” Kaia tervisel on siiski midagi viga, kuid Eesti esindamisest loobumine juba sisuliselt nädal enne turniiri algust näitab, et seal võib olla ka lihtsalt soovimatust sellel võistlusel osaleda, kirjutab Postimees.

Tegelikult on alaliit ja Kanepi sattunud omamoodi kahvlisse. Veel kuu aega tagasi lootis Kanepi sõlmida liiduga suure sponsorlepingu. Et sellest asja ei saanud, kiputaksegi nüüd tenniseringkondades Kanepi loobumist Fed Cupist tõlgendama kättemaksuna.

Kanepil ei ole praegu ühtegi sponsorit. Ainus toetaja on tennisereketeid tootev Wilson, kes varustab eestlannat reketite ja keeltega. Kogu lugu. Turniiridele minekuks vajalikud lennupiletid ja hotelliarved peab Kanepi oma taskust kinni maksma. Nagu ka treener Vemićilt saadavad nõuanded. Serblase terveks aastaks palkamine maksaks Kanepi arvutuste kohaselt 140 000 eurot. Seepärast saigi alaliit nädal enne jõule Kanepilt e-kirja, kus ta pakkus välja variandi: esindab Eestit Fed Cupi mängudel ja saab selle eest tasuks 100 000 eurot. 50 000 iga mängu eest. See aitaks tal katta osaliselt treeneri kulud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
6 aastat tagasi

Kaia on kogu aeg tegija ning loomulikult peab millestki elama. Edu,Kaia !!

Meery
6 aastat tagasi

Kes töövestlusel palka küsida ei oska,ei tunne ka ametit,mida soovib.
Kaiat on kogu aja häbematult matertatud,haledad hädavaresed,kes ei anna
rahu ega ka töötasu meie tippsportlasele.
Head paranemist,Kaia.
Jõudu ja edu ning palju vòidurôõmu edaspidiseks.

Tennis on Kaia töö
6 aastat tagasi

Kes ei sooviks töö eest tasu? Kas on asutud materdama? Oli ta ainuke, kes soovis oma töö tasustamist?