Arhitektuurikonkursi tulemuste vaidlustamine võib Haapsalu põhikooli ehitust venitada

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni (vasakult) ja linnaarhitekt Anu Joost võistlustööd "Lips" vaagimas. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni (vasakult) ja linnaarhitekt Anu Joost võistlustööd "Lips" vaagimas. Foto: Urmas Lauri

Konkursil ergutuspreemia saanud võistlustöö „Merihobu” autorid leiavad, et kõigis kolmes võidutöös pole arvestatud konkursi tingimusi.

Sel nädalal sai riigihangete vaidlustuskomisjon nõude tunnistada kehtetuks Haapsalu linnavalitsuse korraldus, millega kinnitati ideekonkursi võitjad. Nõude esitasid kolm arhitektuuribürood: Nordprojekt, TrilogStudio ja Positiivne pinnavorm, kes on konkursil ära märgitud ideekavandi „Merihobu” autorid. TrilogStudio arhitekti Kristjan Tõlgi sõnul ei vasta kõik kolm võitnud võistlustööd konkursi tingimustele.

„Vaidlustuse eesmärk on, et ideekavandeid hinnataks uuesti vastavalt konkursi tingimustele. Asi ei ole esteetilistes hinnangutes, vaid objektiivselt mõõdetavate kriteeriumite järgimises,” ütles Tõlk Lääne Elule. Lihtsalt lahti seletatuna väidavad „Merihobu” autorid, et kõigi kolme võitnud ideekavandi järgi on tulevane koolimaja liiga suur.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
6 aastat tagasi

Nagu isa ees nii poeg järgi. Ainult kohtus käimine ja virisemine. Käbi ei kuku kännust kaugemale.

väga kahju
6 aastat tagasi

nulliti ära lihtinimesele näha nn. Eesti ehitusbuumi Haapsalus. Kraanad ja ehitajate suhtluskeel.

riigihange
6 aastat tagasi

Kuidas on võimalik selline kergekäeline suhtumine hanke korraldusse. Linnapea peaks selle juhtumiga tegema omad järeldused. Sellised prohmakad linnavalitsuse töös sunnivad valvekoertelt tõsisemat tähelepanu linnavalitsuse tegevustele.