0

Maa Elu: Pikkmetsade talumeierei lähtub klientide eelistustest

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maa Elu kirjutab Mätiku Talumeierei tegemistest. Repro: Urmas Lauri

Maa Elu kirjutab Mätiku Talumeierei tegemistest. Repro: Urmas Lauri
Tänane Postimehe lisaleht Maa Elu kirjutab Oidrema külas asuvast Mätiku talu meiereist. Lääne Elu käis Mirjam Pikkmetsal Oidremal külas eelmisel nädalal.

„Ma ei tahtnud mingil juhul kodukülast ära kolida ja hakata tööle suurtööstuses või kodunt kaugel õpetajana,“ ütles Õisu toiduainetetööstuse tehnikumi ja EMÜ lõpetanud Mirjam Pikkmets naeratades ja põlvedel kahte last kiigutades. Peagi näeb ilmavalgust tema ja valla bussijuhi ametit pidava elukaaslase Argo kolmas järeltulija. Laste kasvatamise kõrval jõuab Mirjam majandada koduhoovi rajatud Mätiku Talumeiereid.

Pikkmets rääkis Maaelule, kuidas temast meiereipidaja sai. „Isa oli kogenud piimatootja, tundis hästi piimatöötlejate seltskonda ja soovitas mul juba kooliajal koos Talumeiereide Liidu grupiga minna tutvuma Rootsi väikemeiereidega,“ ütles Mirjam. Seal tundnudki ta, et õpib õiget eriala.

Ajaleht tutvustab Mätiku Talumeierei tootevalikut, kirjeldab seda, kus ja kuidas ettevõtlik pere oma toodangut turustab. Lisaks neljapäevasele Haapsalu OTTi turule saab Mätiku meierei tooteid teisipäeviti Pärnu OTTi turult ja Paikuselt, reedeti viiakse ettetellijatele kaup kätte Tallinnas ja kodukandis. Ka Tartus on Mätiku omadel oma edasimüüja. On ka poode, kus Mätiku tooteid pidevalt saada on.

Vt ka: „Kust tuleb haapsallaste lemmikvõi?

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz