3

Suur Lääne-Nigula vald nimetab ametisse ka abivallavanemad

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Mikk Lõhmus. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula uut vallavalitsust hakkavad lisaks vallavanemale juhtima ka abivallavanemad. Kui palju abivallavanemaid ametisse nimetatakse ning kes need on, seda Lääne-Nigula praegune ja tõenäoliselt ka uus vallavanem Mikk Lõhmus veel öelda ei osanud. „Abivallavanemaid on vaja, sest vald on ju suur,“ nentis Lõhmus.

Lõhmuse valimisliit Ühinenud Kogukonnad tegid valimistel puhta töö, saades 25liikmelises volikogus 14 kohta. Suur ülekaal lubaks valimisliidul valda üksi valitseda, kuid Lõhmus loodab laiema koalitsiooni moodustada. „Omavalitsuse ülesehitamine eeldab laiemat koostööd,“ ütles Lõhmus.

Keda võimuliitu kaasata, selle üle pole veel läbirääkimisi peetud.

Vallavanemaks saab tõenäoliselt valimistel 473 häält saanud Mikk Lõhmus. Kes hakkab volikogu juhtima, seda pole veel kokku lepitud. „Me pole isegi omavahel [valimisliidus Ühinenud Kogukonnad] seda veel läbi arutanud,“ ütles Lõhmus.

Valimistulemused kinnitatakse tõenäoliselt sel reedel, volikogu esimene istung on kavas pidada kas järgmisel neljapäeval või reedel.

Lõhmuse sõnul on tõenäoline, et esialgu hakkavad volikogu istungid toimuma igal nädalal. „1. jaanuariks peaks vald olema tööle rakendatud,“ selgitas Lõhmus ja lisas, et selleks on volikogul vaja palju tööd teha.

Lääne-Nigula 25liikmelises volikogus on 14 kohta valimisliidul Ühinenud Kogukonnad, sotsiaaldemokraatidel 6, EKREl 3 ja Reformierakonnal 2 kohta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tòmbaks pidurit
Tòmbaks pidurit

Haldusreformi eesmàrk oli ju kokkuhoid, valitsemiskulude vàhendamine ja ametnikearmee kaotamine. Ei muutu ju sittagi. Toiduahel jààb ikka samaks. Milleks abivallavanemad,kui on kokku lepitud,et tulevad osavallavanemad.

hi - hii....
hi - hii....

Suure maakonnas suur linn,suur vald,oleme ikka suured,mis suured.

Maks
Maks

Lõhmus on hakanud põdema sotside hullustust, aga ta pole ka veel vallavanem. Otseselt tema toetajaid on nimekirjas vähe, sest ta pole kohalik ja rahvast ei tunne.

wpDiscuz