0

Vormsi praamil jäi naine kadunuks

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

 

Teisipäeva õhtul kl 18.15 mandrilt Vormsile sõitnud parvlaeval jäi kadunuks välistekil jalutanud 43aastane läänlanna, mitu päeva kestnud otsingud pole seni tulemusi andnud.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Kiur Klippbergi sõnul teavitas häirekeskust praamimeeskond Svibysse jõudes, et tõenäoliselt on inimene üle parda kukkunud. Lääne Elu andmetel hüppamist või kukkumist keegi laevasolijatest pealt ei näinud. Lääne Elule teadaolevalt salvestas kukkumise aga pardakaamera. Salvestiselt on näha, kuidas naine edasi-tagasi kõnnib ja telefoniga räägib ning pärast seda merre hüppab. Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhini sõnul pole siiski videosalvestiselt üheselt tuvastatav, kas naine hüppas või kukkus merre.

„Esialgsetel andmetel üksi liikunud naine oli laeva päikesetekil, kuid oli sealt ühel hetkel järsku kadunud. Tekilt leiti 43aastase naise käekott koos dokumentide ja mobiiltelefoniga,” selgitas Taratuhin politsei pressiesindaja vahendusel.

Laeva meeskond otsis naist pardalt ja vaatas läbi videosalvestisi. Kui oldi veendunud, et naist praamil ei ole ja ta sealt ka maha ei läinud, hakkasid mööda rannikut ja merel paadiga otsima Vormsi vabatahtlikud. Kesköö paiku lõpetati otsingud tulemusteta.

Kolmapäeva hommikul jätkasid otsinguid PPA lennusalga kopter ja kaatrid, neljapäeval otsiti kaatriga, kuid mõlemal õhtul lõpetati otsingud saabuva pimeduse tõttu. Naist ei leitud. Kiur Klippergi sõnul jätkuvad otsingud homme. Samal ajal vaatab politsei läbi ka laeva videosalvestisi.