Ruslan Setgatšjov tõi käimise Balti matšilt esikoha

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jooksuklubi Tempo

Ruslan Sergatšov, treener Mihhail Jutkin ja Anastasija Skatško. Foto: erakogu

Valgas toimunud käimise Balti matšil juunioridele ja noortele võitis Eesti kaks esikohta.

Noormeeste A klassis võitis 10 000 m esikoha Haapsalu jooksuklubi Tempo esindaja Ruslan Setgatšjov ajaga 48.51,0, edestades teiseks jäänud leedulast minutiga. Teise esikoha Eestile tõi Sillamäe tüdruk Jekaterina Mirotvortseva B klassi 3000 m käimises ajaga 14.28,3. Tulemus jääb Eesti B klassi rekordile alla ainult 0,9 sekundiga.

Selles vanuseklassis oli arvatud Eesti koondisse ka Anastasija Skatško JK Tempost, kuid tervislikel põhjustel ta ei saanud osaleda.

Eesti koondisele oli võistlus võistkondlikus mõttes edukas, sest õnnestus edestada Lätit, mida kiirkäimises ei juhtu just sageli. Kui täiskasvanute arvestuses peale II maailmasõda võitis Eest Lätit korduvalt, siis noorte osas õnnestus see võistkondlikult esimest korda alles 1998. a lätlaste käimiskantsis Valmieras. Tookord olid koondise põhijõud Läänemaa Kergejõustusikuklubist Margus Luik, Toivo Kaer, Kristi Kanne ja Kai Sikemäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
6 aastat tagasi

Veel sporti: Kristina Kuusk võitis naiste epee MK-etapi
Rio de Janeiros! Eile õhtul.