Läänlased küsisid LEADERist kolm korda rohkem raha kui jagada on

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vormsi vallavanem Ene Sarapuu. Foto: Urmas Lauri

Valdade ühinemisest Võntkülas 012 Ene Sarapuu (1)

Kodukant Läänemaa tegevjuhi Ene Sarapuu sõnul on LEADRisse on esitatud palju põnevaid projekte. Foto arhiiv

Läinud nädalal lõppenud Kodukant Läänemaa LEADER-meetmest taotleti pea 1,5 miljonit eurot toetust, kuid välja jagada on veidi üle üle poole miljoni euro.

17. aprillil lõppenud Kodukant Läänemaa LEADER meetme taotlusvooru esitati kokku 35 projekti, mille kogumaksumus koos omaosalusega on 1,8 miljonit eurot, toetus sellest 1,5 miljonit.

„Läänemaa taotlejad on tublid. Esitatud on mitmeid omanäolisi piirkonna vajadustest lähtuvaid projekte,” kommenteeris Kodukant Läänemaa tegevjuht Ene Sarapuu.

Taotlusvoor oli suunatud mittetulundusühingutele, sihtasutustele, kohalikele omavalitsustele ja seltsingutele. Taotlejate hulgas oli 27 mittetulundusühingut, 3 sihtasutust, 3 usulist ühendust ja kaks omavalitsust. Viie projektitaotluse tegevus ulatub üle kogu maakonna – tegemist on muuseumite, turismi, hariduse ja spordi valdkondadega. 

Toetusmeetme eesmärk on elukeskkonna parendamine, mis hõlmab nii piirkonna eripära ja kultuuripärandi hoidmist ja arendamist, kui ka teenuste kättesaadavuse parandamist. Olulisel kohal on ka tagasi-ja sisserände soodustamine ning koostöö ja võrgustumisega seotud tegevused.

Sarapuu sõnul on nüüd alanud projektide tehniline kontroll ja seejärel alustab tööd hindamiskomisjon, kelle hinnagutest kujuneb projektidest pingerida.  

Veebruaris lõppenud ettevõtlusprojektide hindamine käib ja tulemused avalikustatakse mai teises pooles.

Järgmised Kodukant Läänemaa LEADER taotlusvoorud avanevad 2018. aastal. Taotlusvoorude ajakava kinnitab Kodukant Läänemaa üldkoosolek aasta teises pooles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments