„Kodutunne“ aitas muuta Läänemaa suurpere kodu puudega pojale sobivaks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kodutunne (10.04)

Foto: Kodutunne

Kanal 2 saade „Kodutunne“ käis sel nädalal abis Läänemaa suurel perel, kes seisab iga päev silmitsi väljakutsega, kuidas hoolitseda oma sügava puudega poja eest. Liikumispuudega Maidu tõstmine muutub aina keerulisemaks, kuna arstid on isal keelanud liigsed raskused.

Esmaspäevane „Kodutunne“ tõi ekraanile loo, mis küsib, kuidas tegelikult saavad Eestis hakkama puudega last kasvatavad vanemad. Jõõdres elavad Tiia ja Veljo puutuvad selle teemaga otseselt kokku poja Maidu tõttu.

Sügava puudega Mait on hakkaja noormees, kuid ta ei kõnni ja kõige keerulisem on vanemate jaoks tema tõstmine ja pesemine.

Isa Veljol on selja taga mitu operatsiooni ja arstid on hoiatanud teda raskuste tõstmise eest.

„Tuleb hakkama saada,“ on selle peres üks põhimõtetest, ent siiski vaevab pereema mure, et kui nii jätkub, siis võib ka isa lõpuks poja tõstmisest ratastooli jääda.

Iframe:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
7 aastat tagasi

Ma ei saa aru mismoodi see kodutunne selle neil seal sobivamaks tegi ???? remontis ainult ära aga kergemaks ei muutunud kellegil miskit , igapäevased väljakutset jäid alles.

Kristiina
7 aastat tagasi

Tõstukit on ka vaja. Seda oli jube näha. Kodutunne kah peaks rohkem lifte tegema. 10000 ja olemas šahtiga vertikaalne.

Kaitseliidu+päälik
7 aastat tagasi

Valla kohus on aidata ISISe vōitlejatel leida warjupaika…

Kaos
7 aastat tagasi

Miks vald ei aita? See on valla kohus.

Valdek
7 aastat tagasi

Külliki on fondid ju kõik tühjaks teinud.

Mõtteid
7 aastat tagasi

Üks tubli korjandus tuleks läbi viia ja vastav tõstuk ehitada, ratastooliga üles liikumiseks. Ja kas mitte ka üks fond pole, kust tohib toetust küsida.