Galerii: Rannalõõtsa võimas võistumängimine

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 67

Laupäeva õhtu oli Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaal pilgeni rahvast täis – toimus Rannalõõtsa võistumängimine, kus võtsid omavahel mõõtu lõõtspilli- ja karmoskamängijad.

Nii mängijaid kui ka publikut kogunes korraldaja Anti Nööri sõnul kaugelt rohkem, kui ta oodata oleks julgenud – mängijaid üle 20 ja publikut pealt 250. „Üllatavalt suur huvi oli meie ürituse vastu! Ei oleks tõesti osanud oodata, et saal nii umbselt täis tuleb!“ ütles Nöör ja tunnistas, et praegugi veel on emotsioonid eelmisest õhtul nii üleval, et sõnadesse on neid keeruline panna.

Võistumängijaid tuli eile õhtul Haapsallu pea igast Eesti nurgast: Läänemaalt, Pärnust, Tartust, Põlvast, Viljandist, Karksi-Nuiast, Kihnust, Paidest, Raplast ja Märjamaalt. Võistlejate vanuseskaalagi oli muljetavaldav – 6-80 eluaastat. „Nii et kõik põlvkonnad olid esindatud,“ märkis Nöör.

Võistlus toimus kahes kategoorias – alustajad ning edasijõudnud. Võistlejatel tuli ette kanda kaks soovitavalt eri karakteriga pala. Kui kõik võistlejad olid kuulatud, valis kolmeliikmeline zürii välja esikolmiku. Züriisse kuulusid Juhan Uppin, Heino Tartes ja Anti Nöör.

Kohad jagunesid järgnevalt:

Algajad:
I koht Ada Tammoja, 46a.
II koht Samuel Sert, 8a.
II koht Leen Burmeister. 9a.

Edasijõudnud:
I koht Rasmus Kadaja, 15a
II koht Vallo Rajasaare, 29a.
III koht Sirli Aia. 22a.

Publiku lemmikuks valiti Mona Pihlakas.
Žürii eripreemia kõige energilisema esituse eest pälvis Anto Siimson ja eripreemia parima Sangaste polka esituse eest pälvis Andreas Jürimäe.

„Üldine mängijate tase oli väga hea, žüriil ei olnud üldse lihtne otsuseid teha, keda esikolmikutesse panna, väga tasavägine võitslus oli,“ kiitis Nöör.

„Ma arvan, et see on sedasorti üritus, mida peab kindlasti jätkama ja tahaks teha selle igakevadiseks traditsiooniks. Huvi on ilmselgelt olemas ja suvisest Rannalõõtsast jääb väheks, eks see on veidi teise suunitlusega ka,“ rääkis Nöör ja lisas, kindlasti on viis aastat kestnud Rannalõõtsa festivalil oma roll selles, et lõõtsamängijaid on nii palju juurde tulnud.

Fotod: Arvo Tarmula

Rannalõõtsa võistumängimine01 Rannalõõtsa võistumängimine02 Rannalõõtsa võistumängimine03 Rannalõõtsa võistumängimine04 Rannalõõtsa võistumängimine05 Rannalõõtsa võistumängimine06 Rannalõõtsa võistumängimine07 Rannalõõtsa võistumängimine08 Rannalõõtsa võistumängimine09 Rannalõõtsa võistumängimine10 Rannalõõtsa võistumängimine11 Rannalõõtsa võistumängimine12 Rannalõõtsa võistumängimine13 Rannalõõtsa võistumängimine14 Rannalõõtsa võistumängimine15 Rannalõõtsa võistumängimine16 Rannalõõtsa võistumängimine17 Rannalõõtsa võistumängimine18 Rannalõõtsa võistumängimine19 Rannalõõtsa võistumängimine20 Rannalõõtsa võistumängimine21 Rannalõõtsa võistumängimine22 Rannalõõtsa võistumängimine23 Rannalõõtsa võistumängimine24 Rannalõõtsa võistumängimine25 Rannalõõtsa võistumängimine26 Rannalõõtsa võistumängimine27 Rannalõõtsa võistumängimine28 Rannalõõtsa võistumängimine29 Rannalõõtsa võistumängimine30 Rannalõõtsa võistumängimine31 Rannalõõtsa võistumängimine32 Rannalõõtsa võistumängimine33 Rannalõõtsa võistumängimine34 Rannalõõtsa võistumängimine35 Rannalõõtsa võistumängimine36 Rannalõõtsa võistumängimine37 Rannalõõtsa võistumängimine38 Rannalõõtsa võistumängimine39 Rannalõõtsa võistumängimine40 Rannalõõtsa võistumängimine41 Rannalõõtsa võistumängimine42 Rannalõõtsa võistumängimine43 Rannalõõtsa võistumängimine44 Rannalõõtsa võistumängimine45 Rannalõõtsa võistumängimine46 Rannalõõtsa võistumängimine47 Rannalõõtsa võistumängimine48 Rannalõõtsa võistumängimine49 Rannalõõtsa võistumängimine50 Rannalõõtsa võistumängimine51 Rannalõõtsa võistumängimine52 Rannalõõtsa võistumängimine53 Rannalõõtsa võistumängimine54 Rannalõõtsa võistumängimine55 Rannalõõtsa võistumängimine56 Rannalõõtsa võistumängimine57 Rannalõõtsa võistumängimine58 Rannalõõtsa võistumängimine59 Rannalõõtsa võistumängimine60 Rannalõõtsa võistumängimine61 Rannalõõtsa võistumängimine62 Rannalõõtsa võistumängimine63 Rannalõõtsa võistumängimine64 Rannalõõtsa võistumängimine65 Rannalõõtsa võistumängimine66 Rannalõõtsa võistumängimine67

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas
7 aastat tagasi

Tõeliselt hea pidu! Aitäh korraldajatele ja jään uut sellist üritust ootama.

piduline
7 aastat tagasi

Tõeliselt tore pidu oli – geniaalne mõte niisugust korraldada!!! Aitäh Nööri-perele ja teistele korraldajatele suure töö eest! Tänud pildistajale ülevaatliku galerii eest!