Allar Jõks: Kaljurand võtab Kallase hääled

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Allar Jõks Foto IRL

Allar Jõks. ARVO TARMULA

Presidendikandidaat Allar Jõks ütles, et Marina Kaljurand võtab valimiskogus Siim Kallase hääled.

„Marina Kaljuranna otsus kandideerida on hea demokraatiale, mida rohkem kandidaate, eriti veel kõrge reitinguga kandidaate, seda parem. See on hea otsus ka Reformierakonna sisedemokraatiale,” ütles Jõks.

„Marina Kaljurand on tugev kandidaat, aga kuna Reformierakonnal on nüüd kaks kandidaati, siis see parandab teiste kandidaatide olukorda. Mina keskendun sellele, et oma hääled kokku korjata. Ma arvan, et valimiskogus jõuavad nüüd teise vooru Mailis Reps ja mina. Reformierakonna riigikogu fraktsioon, aga samuti maakonnaorganisatsioonid on lõhki, kes hääletab Siim Kallase, kes Kaljuranna poolt. Kaljurand võtab nii minult kui ka Repsilt hääli, aga kõige rohkem võtab ta hääli Kallaselt,” kommenteeris Jõks.

Marina Kaljurand teatas reede hommikul, et kandideerib valimiskogus presidendiks. Ta lahkus ka välisministri ametist.

Loe Allar Jõksi intervjuud laupäeval Lääne Elu paberlehest!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvaja
7 aastat tagasi

No Jõks ei kõlba küll presidendiks,kas ta ise siis aru ei saa.

Külamees
7 aastat tagasi

Nomaeitea mes inimestel arus.Kaljurand jätab kasutamata suurepärase võimaluse väärikalt taanduda seekordsetest presidendivalimistest.See on ju selliseks sõuks äraläind ,et võitjaid siin olla ei saa.Samas näitas juba algus ära,et vaimusügavust napib. Jõks,Reps ja Kallas ei saa enam viisakalt taanduda,tuleb lõpuni kaasa mängida. Eesti president peab olema häbematult tark- tema väljaöeldu ei tohi olla üheselt mõistetav,aga peab samas olema sügavmõtteline ja adekvaatne,pausid peavad kandma jne.Vaid siis suudab enamus rahvast temast lugu pidada kui nad saavad aru,et president on neist tõesti targem,aga samas oleks hea kui ta eneseimetlusest hoiduks.Kardetavasti selliseid inimesi hirmutab selline palagan milleks valimised on kujunemas. Praeguseid kandidaate osa rahvast jumaldab,teiste meelest… Loe rohkem »