Kullamaa koolipoisid päästsid vingu jäänud mehe elu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

päästeamet logo

Kullamaal vingu jäänud mehel on põhjust tänada Kullamaa kooli õpilasi Kevin Saart ja Rait Roosilehte, kes kuulsid südaööl  suitsuanduri huilgamist ja hakkasid uurima, kust häire tuleb.

See juhtus kolmapäeva, 16. detsembri keskööl, mil kell 23.57 sai häirekeskus teate, et Kullamaal on elumaja köök sinist suitsu täis. Päästjad tõid majast välja vingumürgituse kahtlusega mehe, kellele kiirabi osutas  kohapeal esmaabi. Selgus, et ahjul oli siiber liiga vara kinni pandud, mistõttu tuli majja vingu.

Kullamaa keskkooli õpetaja Riina Gilden kirjutab valla kodulehel, et tol õhtul oli koolimajas ööbimisega tantsulaager. Kella 23 paiku helises telefon, Kevin Saar ja Rait Roosileht tundsid huvi, kas koolimajas on mingi häire.

„Ütlesin, et ei, aga mingu vaadaku Goldenbecki juurde, äkki seal. Läks pisut aega mööda ja poisid helistasid jälle, palusid, et ma neile koolimaja ukse lahti teeksin. Poisid ütlesid, et koolimaja vastas olevas majas töötab suitsuandur ja tuba on vingu täis. Helistasin ruttu kooli kokatädile Heli Altmäele, kes on selle maja naaber, et nad ruttu vaatama läheksid. Vaprad naabrid Annika Altmäe ja Steven Dunning ruttasidki asja uurima. Meie jälgisime kogu aeg koolimaja aknast.

Natukese aja pärast saabus tuletõrje ja kohe pärast seda kiirabi. Tuli välja, et majas oligi kriitiline olukord, tuba oli vingu täis ja kui poisid poleks suitsuanduri peale reageerinud, oleks asi väga kurvalt lõppenud.

Tahaksin tänada kõiki inimesi, kes hoidsid ära kõige hullema. Aitäh teile, Kevin Saar, Rait Roosileht, Annika Altmäe, Steven Dunning, Heli Altmäe. See oli jällegi tõestus, et suitsuandur on väga vajalik.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments