Haapsalu raamatukogus tuleb Peeter Langovitsi fotonäitus

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Teisipäeval, 6. oktoobril kell 13 avatakse Lääne maakonna keskraamatukogus Peeter Langovitsi fotonäitus, mille pildid on tehtud Eesti Euroopa Liiduga liitumise päeval 1. mail 2004 ja täpselt kümme aastat hiljem, 1. mail 2014, teatas Läänemaa portaal laanemaa.ee.

"Igapäeva askeldustes ei märka me sageli kõike, mis on aastatega muutunud. Kui Euroopa Liiduga ühinemise päev 2004. aastal oli sündmusterohke, siis 2014. aasta mai algus möödus eriliste ettevõtmisteta," kommenteeris Peeter Langovits näitust.
"Põlise tallinlasena püüdsin ka sel päeval jäädvustada kõike tavalist, milles elame ja hingame. Olin kaameraga samadel radadel, mis 10 aasta eest kaadrisse jäid, kuid ka mujal, mis hetkel meeli köitis. Näitus sündis spontaanselt ega pretendeeri Tallinnas toimunu täielikule dokumenteerimisele. See on minu kui tänavapiltniku subjektiivne vaatenurk.“

Peeter Langovits on pressifotograafina tegutsenud ligi 30 aastat, neist 19 aastat ajalehes Postimees. Kirgliku tänavapiltnikuna on Peeter Langovits harjunud maailma vaatama läbi kaamerasilma ka tööst vabadel hetkedel.

Näitus jääb Haapsalu raamatukokku oktoobri lõpuni.

Näituse korraldaja on Euroopa Komisjoni Eesti esindus. Näituse toomist Haapsallu toetab Europe Direct Läänemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments