Kulmedaliste on iga aastaga rohkem

Kaie Ilves

kaie@le.ee

4bwkJCzsKGUJ0d5U2SI-KdCJ_oXfhlRqz2mVcoLir2YLäänemaa medallistid neljapäeval Haapsalu kuursaalis. MERILIN KAUSTEL-LEHEMETS

Gümnaasiumi lõpetajatele telliti sel aastal kokku 743 medalit tubli õppimise eest – 342 hõbemedalit ja 401 kuldmedalit. Hõbemedaliste jääb aasta-aastalt ikka vähemaks, seevastu parimate tulemustega lõpetajate arv on järjest kasvamas, kirjutab Postimees.

Mullu oli hõbemedaliste 331 ja kuldmedaliste 347. Läänemaa on oma tänavuse medalistide hulgaga Eesti maakondade seas neljandal kohal. Kõige rohkem medaleid saavad koolilõpetajad tänavu Harjumaal (131 hõbedat, 185 kulda), järgnevad Ida-Virumaa (50 ja 66), Tartumaa (56 ja 49), Pärnumaa (22 ja 23) ja Läänemaa (17 hõbedat ja 21 kulda).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tiritamm
8 aastat tagasi

Olen ka seda meelt, et koolid annavad kergelt neid medaleid. Vanasti said neid mõned üksikud-kas tõesti olime siis lollimad ja laisemad ?!

aeg
8 aastat tagasi

lõpetada see lennukilt pleki jagamine, kus riigieksamite tulemusi ei arvestata. Olgu kehtestatud ülevabariigilised tingimused ja eksamitel nõutavad punktid, siis vaatame, kes neid väärt on. Mõnes maakeskkoolis lõpetab pool klassi medaliga nagu mõnes eliitkooliski, üks kool on riigieksamite pingereas esikümnes, teine viimases veerandis.