Lihula elanik pole rahul kohaliku staadioniga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula staadion

Lihula vallaametnikud Rein Kruusmaa ja Kristi Märk ning gümnaasiumi juht Janar Sõber leiavad, et staadionil pole häda midagi. Foto: Tiina Liiv
 

Läänu Elu toimetusele saabus kaebus Lihula staadioni kehvast seisukorrast. Kohalik elanik kurtis, et sajameetrisel sirgel on maas kummiplaadid, mida mööda mahub jooksma vaid üks laps. Samuti on osal plaatidel servad maapinnast kõrgemal, mistõttu võib sinna takerduda. Kaebuse esitanud kodanik pakkus, et ilmselt on uue jalgpallistaadioni rajamisega kannatada saanud staadioni drenaaž, mistõttu kogunev vesi muudab staadioni kasutuskõlbmatuks.
 

Arusaamatu kaebus

Lihula valla majandusnõuniku Rein Kruusmaa arvates on kodaniku kaebus arusaamatu. 

„Staadioni hooldus käib paar korda nädalas, niidetakse muru ja tehakse muid vajalikke töid,” lausus Kruusmaa. Paari nädala pärast ootab jalgpallistaadionit ees suurem hooldus, mida tehakse koostöös jalgpalli liiduga ja mil väljak õhutatakse, liivatatakse ning lisatakse veel muruseemet.

Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber laiutab selle süüdistuse peale vaid käsi. Tema sõnul ei ole staadion nii heas korras veel olnud. Paar aastat tagasi rajati uus drenaaž, mis küll ei lahenda koguneva vee muret täiesti, kuid teeb jooksuraja kasutamise võimalikuks. „Lihula asub savisel pinnasel, kust ongi vee äravool kehv, mistõttu oleks patt paluda, et staadion oleks aasta ringi kuiv,” lisas Sõber. 

„Mis puudutab jooksurada, siis möödunud sügisel kaeti üks staadionisirge ja osa kurvist kummiplaatidega. Plaadid ei asenda kvaliteetset tartaani, millega on kaetud tänapäevased staadionid. Sellegipoolest on võimalik nendel joosta isegi naelikutega,” jätkas Sõber. 

Järgmistel aastatel on kavas teha jooksusirge laiemaks ja katta kogu staadionikurv plaatidega, et jooksuhuvilistel oleks võimalus lihvida kurvitehnikat. 

2010. aastal sai valmis uus jalgpallistaadion. Koostöös Eesti jalgpalli liiduga peeti seal avamäng Lihula ja FC Flora jalgpallurite vahel. Kingituseks saadi komplekt täismõõdus jalgpalliväravaid. 
 

Head võimalused

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi treeneri Jaanus Getreu hinnangul on kogu staadion heas korras. Edukalt saab korraldada mitmesuguseid treeninguid ja pidada võistlusi. 

„Lihula staadion ei kandideeri olümpiastaadioniks, mistõttu ei saagi kõik olla ideaalne. Praegustest tingimustest oleme võtnud maksimumi ja meil on maapiirkonna kohta head sportimisvõimalused,” ütles Sõber.

Sel pühapäeval on Lihula staadionil Läänemaa valdade suvemängud. Sõbra sõnul on selleks kõik vajalikud ettevalmistused tehtud ning rajatised stardivalmis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toslemma
8 aastat tagasi

Direktorilt täielik ükskõiksus. milleks teda vaja kui ei suuda midagi korda teha.

Juhan
8 aastat tagasi

Nõus lõuna-läänega. Ju on LE-s nn “hapukurgi hooaeg” ja on vaja lugu üles punnida, stiilis “tüli käigus mees lõi naist”, ajakirjanduslik eetika ja sisu pole enam oluline.

lõuna-lääne
8 aastat tagasi

Tõesti väga mage artikkel , rohkem selline kollase lehe tase.

Andres
8 aastat tagasi

Aru ma ei saa miks peaks üks kodanik sellise kaebusega minema otse Lääne Elusse, aga no las jääb. Teine hea küsimus on see milles Lihula süüdi on, kui kirjutatakse kokku lugulaul mis ülesandepüstitusele ehk kodaniku vihjele ei vasta. Ja no, asja tipp on ajastus. Need suvemängud millest loos räägitakse on juba ammuilma läbi ju.

Jaan
8 aastat tagasi

Staadion on sama hale nagu lihula isegi …Mis teha”Elu on karm”Ja kui kukubki laps…Keda see kotib Lihulas

arusaamatu
8 aastat tagasi

Kaebus oli jooksuraja kohta aga enamuse ajast räägiti peaegu heast jalkpalli staadionist ja selle õhutamisest ning liivatamisest.

Uurijale
8 aastat tagasi

Ju siis pole oluline, enne kui keegi ninali lendab.

uurija
8 aastat tagasi

“Samuti on osal plaatidel servad maapinnast kõrgemal, mistõttu võib sinna takerduda.” selda asja ei lükanud aga keegi ümber.

spetsialist
8 aastat tagasi
Reply to  uurija

Käisin kohapeal, vaatasin üle. Lihulas on jooksurajale maha pandud rezdor tüüpi plaadid. Koolitundide läbiviimiseks- sobivad väga hästi. Ka raja siledusega ei ole probleeme. Kui, siis võiks neid juurde muretseda ja katta nendega kogu 100 m sirge. Praegu on neid kahe jooksuraja laiuselt. Kui võrrelda rezdor katet tartaan tüüpi katetega, siis , rezdor on kordades soodsam ja kestab oluliselt kauem. Tartaan väsib ja vajab aegajalt, soovitavalt iga 6 aasta tagant uuendamist. Rezdoril muidugi IAAF-i litsentsi pole ja rahvusvahelisi võistlusi sellel ei saa korraldada. Piirduda tuleb valla või maakonna tasemel võistlustega.

Rahul
8 aastat tagasi

Vaese valla kohta käib küll.