ERR: Otsus Riisipere–Turba raudteelõigu kohta tehakse suve jooksul

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilne Aktuaalne Kaamera kajastas Haapsalu ettevõtjate Koit Uusi ja Veiko Tishleri ideed taastada Riisipere ja Turba vaheline 6,5 km pikkune raudteelõik.

Kolmapäeval käisid ettevõtjad majandusministeeriumis oma ideed tutvustamas, majandusminister Kristen Michali sõnul on mõte varasematest konkreetsem.

Michali sõnul analüüsitakse ettevõtjate pakkumist ehitada raudtee edasi Riisiperest kuni Turbani ning otsus tehakse suve jooksul, edastas Aktuaalne Kaamera.

Haapsalu ettevõtjad Koit Uus ja Veiko Tishler asutasid ASi Lääne Raudtee, mille eesmärk oleks taastada Riisipere ja Turba vaheline 6,5 km pikkune raudteelõik. Koit Uusi sõnul on neil olemas eelkokkulepped mitmete Läänemaalt pärit investoritega, kes paneks õla alla ning samuti tuleks pangalt laenu võtta.

Raudtee ehitust rahastataks nii omafinantseeringu kui ka pangalaenuga, riigilt oodatakse kindlust reisijateveo korraldamiseks sellel lõigul.

Kui esialgu oleks Lääne Raudteel plaan taastada 6,5 kilomeetrine raudteelõik Riisiperest Turbani, siis projekti õnnestumisel võiks Turbast edasi liikuda Haapsaluni.

Pikemalt saab Haapsalu ettevõtjate plaanist lugeda siit.

Haapsalu raudtee toetusrühmaga riigikogus on liitunud 47 riigikogu liiget.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tahaks teada
8 aastat tagasi

Huvitav mis siis otsus on?