Avalik kiri Lääne-Nigula vallavanemale Mikk Lõhmusele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Juba aastaid on olnud suur probleem ja põhjustanud inimestes pahameelt Leediküla kalmistu, sest sel kalmistul on põõsad ja suured puud metsistunud. Kõige suuremat ohtu valmistavad kuivanud puude oksad, mis ei kuku mitte ainult kalmudele, vaid võivad kukkuda ka inimestele.

Käisin eelmise aasta mais vallavanema jutul ja hiljem helistasin, vastuseks sain, et töö on väga mahukas, aga kuivanud puud raiutakse ära.

Suured kuused hoiavad kalmud pimeduses, ei õitse seal all lill, vaid hauakivid ja -plaadid sammalduvad. Abiks oleks seegi, kui kuuskedel alt mõned meetrid oksi ära võtta.

Lõpetuseks palume teie kommentaari raie kohta. Vastust ootame kirjalikult ajalehes Lääne Elu.

Lembit Laumets

pensionär

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tulnukas
8 aastat tagasi

Kenasid suuri puid-põõsaid on kalmistul,justkui valitud,seal,kuhu minu sugulasi maetud,ja tundus õdus.Katsuks kuldse kesktee leida Leedikülas.

Mikk Lõhmus: Vastus Leediküla kalmistu heakorra kohta | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] vallavanema vastus Lembit Laumetsa avalikule arupäramisele Leediküla kalmistu […]

Kuule Jaan
8 aastat tagasi

See ehitati just siis kui Lillepea Rutt käis mööda küla et tema poolt hääl anda.

Franz-K
8 aastat tagasi

Vallavanem tanki!
Klaarigu olukord!
Kas ta üldse spordiga tegeleb? Paras oleks iga päev hommikuvõimlemiseks labidaga üks haud ka valmis visata – korralik vallavanem hoolitseb ju selle eest, et keegi siit vallast ei lahkuks, isegi peale lahkumist.

Jaanile
8 aastat tagasi

Puhas vale,enne kui kirjutad.

Jaan
8 aastat tagasi
Reply to  Jaanile

Just nimelt, ehitati 2014 suvel. eelmisel aastal. kus need valimised olid?

Jaan
8 aastat tagasi

WC tehti aasta pärast valimisi, mis valimispropagandast te räägite?

Andrus
8 aastat tagasi

Võntkülas on lugupeetud ehitusmehi küll. Ehk tehti kemmerg ikka põhjusel, et seda vaja oli ja juba Taebla valla ajal sellest räägiti ning ei rääkinud mitte ainult Võntküla inimesed. Isegi kui tegemist oleks olnud nö valimispropagandaga, siis kas mitte ei peakski meil volikogus olema inimesed, kes midagi ära teevad ja seda mitte ainult enda huvides (kemmerg on ju ikka avalikuks kasutamiseks)? Kriitilised oskame kõik olla aga tegudeni jõuavad vähesed. Mis puutub puude hooldust/saagimist, siis loodetavasti jõuab aeg kiiremini ka sinnamaani. Eks surve kuidas olukord lahendada võiks olla ka suurem/laiema haardega aga peaks olema ka konstruktiivne. Ei saa oodata, et pigem vanemas… Loe rohkem »

Margus
8 aastat tagasi

Et kalmistu korda tuleb teha on õige.Aastaid ei ole seal midagi suurt tehtud.Mitte ainult Leedikülas vaid kõik uue valla kalmistud.Vallavanem asu tööle mitte ära käi mööda maakonda kihutuskõnesi tegemas liitumise teemal!

Esta
8 aastat tagasi
Reply to  Margus

Margus, misasi tuleb Leedikülas korda teha? Ema haual käies vaatasin ka kalmistut sellise pilguga ja ausõna- ei näinud mina ei massiliselt kuivanud puid ega ka vajadust hakata suuri kuuski sandistama. Kalmistu oli nii niidetud, et rohi oli vaevu sõrmepikkune. Mis seal veel tegema peab? kas vald peaks hakkama ka inimeste enda kalmusid hooldama? Seda võiks ikka omaksed teha. Jälle üks virin ja muud mitte midagi

jaak
8 aastat tagasi

Kui ma ei eksi siis enne valimisi ehitas seda sotsiaaldemokraadi Lillepea mees,mitte Võntküla ehitusmehed.Kas külas üldse ehitusmehi on?

Tubli Jaak
8 aastat tagasi

Võntküla ehitusmehed tegid WC kalmistule selle asemel et Jaagu moodi põõsasse pissida . Tublid mehed seal külas – tegid mis lubasid ilma valimistrallita.