0

Galerii: Haapsalu raudteejaama külastas Ahhaa teadusteater

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lastekaitsepäeval, 1. juunil külastas Haapsalu raudteejaama Ahhaa teadusteater.

Üritus oli mõeldud ennekõige koolilastele, kes said hommikul ja ennelõunal osa kaasahaaravast vaatemängust. Kavas olid erinevad katsed vee ja selle eriolekutega. Näiteks said lapsed näha, kuidas käitub täispuhutud õhupall ja täispuhutud õhupall, milles on sees pool klaasitäis vett, kui see asetada põlevale küünlale. Veega õhupall ei lähe katki, sest vesi võtab küünlaleegi soojuse endasse. Lisaks tekitati vedela lämmastiku abil paksu udu, prooviti süüdata vett põlema ning tehti paukgaasi abil kõva kõmakas.

Ürituse organisaator, innovatsioonikeskuse Innokas juhatuse liige Angela Leppik sõnas, et eesmärk on lastele näidata, mida kujutab endast reaalteadus ning seda neile efektselt demostreerida. Ahhaa teadusteatri teadlased olid Haapsalus esmakordselt. Etendus oli laste seas äärmiselt populaarne. Ainuüksi 1.-4. klassi õpilasi oli kohale tulnud umbes 400. Leppik lisas, et ettendus ei jää viimaseks, innovatsioonikeskus plaanib ka järgmisel aastal midagi põnevat korraldada.

Ahhaa teadusteater on Tartus baseeruv teadlaste ja tudengite kogum, kes reisivad mööda Eestimaad ja naaberriike ning tutvustavad laiale avalikkusele teadust. Teadusteatri ühe liikme, Tartu ülikooli biomeditsiini magistrandi Anne Lille sõnul on teadusteater muutunud äärmiselt populaarseks.  Kokku on meeskonnas paarkümmend liiget, kes annavad aastas ligi sada etendust.

Fotod: Arvo Tarmula

teadusteater01 teadusteater02 teadusteater03 teadusteater04 teadusteater05 teadusteater06 teadusteater07 teadusteater08 teadusteater09 teadusteater10 teadusteater11 teadusteater12 teadusteater13 teadusteater14 teadusteater15 teadusteater16 teadusteater17

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz