Parim läänlane Tartu Rattarallil oli Steve Astok

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Martna–Rannajõe rattasõidu võitjat Steve Astokit autasustab Martna endine vallavanem Valeri Ruuse. Foto: erakogu

Rakser Rannarootsi rattasõit

Pühapäeval toimunud 34. Tartu Rattaralli pika võistlusmaa stardis oli ühtekokku 1920 osalejat, kellest 132 olid õrnema soo esindajad. 142km pikkuse sõidu Tartu ümbruses võitis ukrainlane Andrii Kulyk ajaga 3:14:30. Parima eestlasena lõpetas Karlo Aia üldarvestuses kolmandana. Teine eestlane oli Silver Schultz ja kolmas Erki Pütsep, vastavalt viies ja kuues.

Läänlastest saavutas parima koha teist korda Tartu Rattarallil osalenud Steve Astok (Paralepa Jalgrattaklubi). Üldarvestuses 140. kohaga lõpetanud noormehe sõnul jättis pitseri sõidule umbes 20km juures toimunud kukkumine, kust õnnestus pääseda terve nahaga, kuid esimese otsa mehed olid sellega läinud. Lisaks muutis võistluse raskeks tol päeval puhunud tugev tuul. Astok lisas veel, et rajaprofiil oli kergem kui eelmisel aastal, kuid tänu mitmele ohtlikule rajalõigule tuli silmad ja kõrvad koguaeg lahti hoida. Astoki ajaks märgiti lõpuprotokollis 3:34:02, mis teeb keskmiseks kiiruseks ligi 40km/h.

Läänlastest teine oli Üllar Petrovitsh, kelle kohaks märgiti 146. Kolmas läänlane, Jaanus Undrest, lõpetas rattaralli 209. kohaga.

Naistearvetuses läks kolmikvõit eestlannadele. Võitis Liisa Ehrberg, talle järgnesid Daisi Rist ja Mae Lang. Läänemaa naistest oli kiireim Meeli Laos, kes saavutas naiste arvestuses 23. koha.

Tartu Rattaralli lühikese, 63km pikkuse võistlusmaa, lõpetas kokku veidi üle kahe tuhende osaleja. Parim läänlane oli Tarmo Reiser,  talle järgnesid Kristjan Kotkas ja Meelis Mägi.  

Pika distantsi lõpetas 16 Läänemaa meest ja 2 naist.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments