Noarootsi kõrtsihoone on müügis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Esmaspäeval ilmus kinnisvaraportaali KV Pürksis asuva Noarootsi kõrtsihoone müügikuulutus – kõrtsihoone on müügis 70 000 euroga.

Noarootsi kõrtsi müüva kinnisvarafirma Skanton maakler Tarvo Tavast ütles, et kõrtsihoone on tegelikult müügis juba eelmise aasta lõpust, kuid nüüd otsustati seda suuremalt reklaamida. Langenud on ka kinnistu hind, esialgu oli kõrts müügis 110 000 euroga. „Reaalse huvi korral saaks hinna üle veel rääkida,” lisas maakler.

Noarootsi kõrtsihoone kogupind on 279 m² ja krunt 3 400 m². Tavasti sõnul oli praegustel omanikel mõni aeg tagasi plaan ehitada majale teine korrus, kuhu oleksid tulnud magamistoad ja hoovi rajada saunamaja koos kämpingud. Ka toona tellitud projektid on praegune omanik valmis ostjale üle andma.

Tavast tunnistas, et väga suurt huvi kõrtsihoone vastu seni tuntud pole, kuid siiski on mõned huvilised, kes sinna kanti laienda sooviksid, on endast märku andnud. „Üritame ka Rootsi poolt huvilisi leida,” ütles maakler.

Noarootsi kõrtsihoones on praegu tegutsev söögi- ja lõbustuskoht, mida peab juba kümmekond aastat Ülle Schönberg firmaga Esberg Pidu ja Puhkus OÜ. Talvehooajal on kõrts avatud reede ja laupäeva õhtul, suvehooajal kolmapäevast pühapäevani.

Schönbergi sõnul on ta maja müügiplaanist kuulnud, kuid täpsemalt pole omanikud sellest rentnikku teavitanud, nagu pole tal palunud ka asju kokku pakkida. „Mulle on see arusaamatu maailm,” tunnistas Schönberg maja müügi kohta.
Tarvo Tavasti sõnul jääb kõrts tõenäoliselt ka edaspidi tegutsema kõrtsina. „Ma ei usu, et keegi tahaks seda elamiseks osta,” ütles ta.

Maakler lisas, et kõrtsi edasine saatus oleneb ostjast: kas viimane laseb praegusel rentnikul edasi tegutseda, otsib uue rentniku või soovib hoopis ise hakata kõrtsi pidama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments