0

Valitsus end aktsiisivastastest protestidest heidutada ei lase

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valitsus end ühiskonnas tekkinud kütuseaktsiiside vastastest protestidest heidutada ei lase ning loodab kodanikeni viia sõnumi alternatiivide puudumisest.

Selge, et aktsiisitõusud tekitavad pahameelt ja neile, kel see pahameelt tekitab, tuleb selgitada valikuid, vastas peaminister Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil küsimusele, kas sotsiaalmeedias tänavale tulla ähvardanud kodanike pahameele peale võib valitsus plaanitud aktsiisitõusust loobuda.

Uue valitsuse kava kasutada valimislubaduste katteallikatena kütuseaktsiisi järsku tõusu on pälvinud ühetaolise pahameele nii opositsioonilt, huvigruppidelt kui ka laiemalt avalikkuselt. Sotsiaalmeedias on üleskutse aktsiise mitte tõsta kogunud tuhandeid toetajaid.

Peaministri korduvatest sõnavõttudest neljapäeval oli näha, et uus valitsuse taktika aktsiisitõusudest kõneledes on mainida naftahinna kõikumisest tulenevaid veelgi suuremaid hinnakõikumisi ning väita, et aktsiisitõusude alternatiiviks oleks automaksu kehtestamine. Seni on valitsuse liikmed rõhunud otseste maksude langetamisele, mida katab saastamise suurem maksustamine.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz