Galerii: HKHK kutsevõistlused

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 32

Eile ja täna peeti Uuemõisa ametikoolis kutsemeisterlikkuse võistlusi. Eile selgusid paremad arvutitundjad ning noorkokad. Kaks päeva kestsid võistlused Noor Teenindaja 2015 – "Pidulik lõunasöök", Noor Tisler 2015 – "Diivanilaud" ja Noor Müürsepp 2015.

Hea müürsepp tööta ei jää

Noortel müürseppadel tuli kahe päevaga valmis laduda müür koos aknaava ja sillusega.

„Eile hommikul kell 9 hakkati pihta ja tegutseti kella viieni,“ ütles müüritöö õpetaja Harri Sinimägi.

Võistlustöö vahepalaks oli eile ruutmeetri suuruse ava kinnimüürimine aja peale. „Kiireim paar sai kümne minutiga hakkama, aga kooli rekord, kuus minutit, jäi löömata,“ nentis Sinimägi.

Töö lõpuni oli veel paar tundi aega, kuid võitja oli Sinimäe arvates selleks ajaks juba selgunud. „Erik Taganõmm ja Aimar Mänd on kolmanda kursuse õpilased ning juba varem kutsevõistlusel osalenud,“ tunnustas õpetaja Sinimägi ja lisas, et sellised noormehed, kes müüritööga sellisel tasemel hakkama saavad, ei pea tööotsimisega vaeva nägema.

Kutsehariduskeskuses on ehitaja ametit praegu õppimas 58 ehitajat.

Tisleriamet sobib ja naistele

Puutöömajas tuli noortel tisleritel kahe päeva jooksul valmis meisterdada diivanilaud.

Kutsevõistlusel oli osalejaid seitse. Üks neist oli kooli vilistlane Ergo Orumaa, kes sai mulluse üleriigilise kutsevõistluse võitmisega pääsme tänavusele ülemaailmsele kutsevõistlusele Rio de Janeiros. „Vaikselt juba hakkab harjutama, treeningperiood läheb lahti,“ lausus õpetaja Margus Krips.

Üks tislerivõistlusel osalejaist oli esmakursuslane Margret Raba. „Et tüdrukud õpivad tisleriks, see on kasvav trend,“ nentis Krips ja lisas, et praegu on esimesel kursusel kolm tüdrukut. „Margret on väga tubli,“ kiitis õpetaja. „Ta on ju alles natuke üle poole aasta ala õppinud, aga vägev, et tuli poistele konkurentsi pakkuma.“

„Joonise andsime ette, toorikud olid ettevalmistatud,“ selgitas Krips võistlustingimusi.

Diivanilaua tööjoonised tegi ehitus-puidu-käsitöö osakonna juhataja Uve Uustalu ning noored tislerid polnud neid enne võistlust näinud. „Hindame, kuidas õpilased on joonisest aru saanud, kontrollime, kuidas detailid on mõõtu saadud, kui kvaliteetsed on tapid. Iga detaili kohta on on punktitabel,“ lausus Krips.

Täna pärastlõunal, kui tislerid oma viimast töövooru alustasid, oli järg selline, et laua saavad täitsa valmis kolm tislerit. „Aga võidab see, kelle diivanilaud on täpsem, kvaliteetsem,“ lausus Krips.

Kireva köögikunstiga pidulik lõunasöök

Majutusteenindajate kutsevõistluses Noor Teenindaja 2015 – „Pidulik lõunasöök“ oli kahe päeva jooksul võistlejaid 23. „Neist 19 kolmanda kursuse õpilast tegid eksamit, neli teise kursuse õpilast osalesid vabatahtlikult,“ rääkis majutusteenindajate erialaõpetaja Marit Sillat. Teenindajail tuli katta laud ning serveerida valitud külalistele ka eine.

Noorkokkkade kutsevõistlus kandis nime „Kirev köögikunst“. Kokad olid eile kutsehariduskeskuse kokaeriala 3. kursuse õpilased, täna aga kooli vilistlased.

„Teenindajaid on õppimas rohkem, seetõttu olid täna köögis ametis meie kooli vilistlased Roman Aleksejev ja Silver Teeääre Tallinna restoranist Platz,“ selgitas Sillat.

Õpetaja Sillat jäi oma õpilaste etteastega rahule. „Kohtunikud ütlevad, kes olid parimad, aga ülmulje on stabiilne. Minu meelest on kõik kenasti hakkama saanud, prohmakaid pole olnud,“ ütles Marit Sillat.

Eile võistlesid arvutihuvilised kahes vanuserühmas, peavõitja krooniti arvutiguruks.

„Igal aastal selgitame kuus kuud pärast kooli lõpetamist vilistlaste rakendust ning selgub, et üle poole neist on erialasel tööl,“ ütles kutsekooli arendusdirektor Aile Nõupuu. „Töötuid on meie kooli lõpetajate hulgas väga vähe, aga erivajadustega õpilastel on raske tööd leida.“


Kutsevõistluse tulemused

Noorkokk 2015

I koht – Maria–Helena Aljas
II koht – Carina Peek
III koht – Merilin Kold

Noor Teenindaja 2015

I koht – Greteliis Kaljuveer
II koht – Annika Vurma
III koht – Leonora Pahalina

Noor Tisler 2015

I koht – Alari Heinaste
II koht – Andres Roosma
III koht – Karel Hiius

Noor Müürsepp 2015

I koht Erik Taganõmm, Aimar Mänd

II koht Klen Roos, Märt Moorbach

III koht Eric Paimla, Voldemar Loit

Arvutiguru 2015

Üldvõitja Aleksander Raudla

Noorem vanuserühm

I koht – Aleksander Raudla
II koht – Kevin Haaboja
III koht – Viller Maine

Vanem vanuserühm

I koht – Einu Lilleõis
II koht – Martin Strutinski
III koht – Riho Pirk

Fotod: Urmas Lauri

HKHK kutsevõistlused 011 HKHK kutsevõistlused 019 HKHK kutsevõistlused 021 HKHK kutsevõistlused 027 HKHK kutsevõistlused 030 HKHK kutsevõistlused 035 HKHK kutsevõistlused 040 HKHK kutsevõistlused 055 HKHK kutsevõistlused 058 HKHK kutsevõistlused 063 HKHK kutsevõistlused 076 HKHK kutsevõistlused 081 HKHK kutsevõistlused 093 HKHK kutsevõistlused 095 HKHK kutsevõistlused 096 HKHK kutsevõistlused 105 HKHK kutsevõistlused 108 HKHK kutsevõistlused 113 HKHK kutsevõistlused 119 HKHK kutsevõistlused 130 HKHK kutsevõistlused 136 HKHK kutsevõistlused 138 HKHK kutsevõistlused 142 HKHK kutsevõistlused 145 HKHK kutsevõistlused 147 HKHK kutsevõistlused 162 HKHK kutsevõistlused 170 HKHK kutsevõistlused 171 HKHK kutsevõistlused 180 HKHK kutsevõistlused 191 HKHK kutsevõistlused 197 HKHK kutsevõistlused 199

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tanel.
9 aastat tagasi

Loo kirjutaja võiks ikka nii palju pingutada, et õpetaja nimed, kes on selle suure töö taga, saaks õigesti kirja.