0

Toomas Hendrik Ilves: tugev kool on tugeva hariduse ja tugeva ühiskonna alus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Toomas Hendrik Ilves. Foto: Joanna Jõhvikas

Toomas Hendrik Ilves. Foto: Joanna JõhvikasToomas Hendrik Ilves. Foto: Joanna Jõhvikas

President Toomas Hendrik Ilves ütles haridusjuhtide aastakonverentsil, et tugev kool on tugeva hariduse ja tugeva ühiskonna alus, vahendas presidendi kantselei avalike suhete osakond.

„Kuna oleme rahvana väikesed, tuleb meil tagada, et meil poleks nõrku koole. Et hea haridus oleks vähemasti põhikoolini kättesaadav nii maal kui linnas,“ ütles president Toomas Hendrik Ilves Pärnus toimuval haridusjuhtide aastakonverentsil.
„Me ei saa endale lubada, et mõned koolid jäävad teistest maha, lihtsalt oma asukoha või mõne omavalitsuse meelevalla või keskpärase juhtimise pärast,“ lisas riigipea.

President Ilves nentis, et haridussüsteem on tervik ja seetõttu on ülioluline, kuidas õpetajad oma tööd teevad. „Ja kuidas on korraldatud õpetajate haridus. Me peame suutma oma õpetajad kooli jaoks parimal viisil ette valmistada. Ja siis maksma neile väärilist tasu nende töö eest,“ lisas ta.

Järjekorras kaheksas haridusjuhtide aastakonverents toimub 5. – 6. veebruaril Pärnu Strand SPA ja Konverentsihotellis. Aastakonverentsil osalevad üle 400 Eesti üldhariduskooli direktori, alusharidusjuhi ja haridusametniku. Tänavune konverents uurib võimalusi uuendada haridustöö korraldust ja õpetamist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz