Galerii: Rongituur “Põuetäis sooja”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 25

Eile õhtul korraldati Haapsalus heategevuslik Peetrikese rongituur “Põuetäis sooja”.

Kahe tunni jooksul käidi eakate hooldekodus ning vanalinna poodides ja kohvikutes jõulumeeleolu loomas.

Rongituuri idee algatas Kuke galerii perenaine Aita Mölder, rongisaatja ehk ettevõtmise õhtujuht oli Aivo Paljasmaa.

“Mul on praegu väga teguderohke aeg, etendus etenduse otsa,” ütles lavastaja Paljasmaa. “Aga Aita ei andnud asiu ning nii ma selle tuuri ette võtsingi.”

Jõulurongi esimene peatus oli linnavalitsuses, seejärel viidi põuetäis sooje jõulusoove De la Gardie lossis asuvasse vanadekodusse. Esinesid “Päikesejänku” laululapsed ja erivajadustega noored.

Vanalinnas tehti peatused poekeste ja kohvikute juures.

“Lõkkemeister Aivar oli vahvad lõkked süüdanud, kuid vihma tõttu oli lõkke ümber rahvast vähem kui eeldasime,” nentis Paljasmaa. “Jäi tunne, et olime nagu mardisandid vihmas. Igal pool, kus peatuse tegime, anti meile rohkem kommi ja maiustusi, kui me omaltpoolt jagasime. Aga eks laulud ja jõulusoovid olidki meie omamoodi kodanikualgatuse kingitused.”

Fotod: Arvo Tarmula

Põuetäis sooja (1) Põuetäis sooja (2) Põuetäis sooja (3) Põuetäis sooja (4) Põuetäis sooja (5) Põuetäis sooja (6) Põuetäis sooja (7) Põuetäis sooja (8) Põuetäis sooja (9) Põuetäis sooja (10) Põuetäis sooja (11) Põuetäis sooja (12) Põuetäis sooja (13) Põuetäis sooja (14) Põuetäis sooja (15) Põuetäis sooja (16) Põuetäis sooja (17) Põuetäis sooja (18) Põuetäis sooja (19) Põuetäis sooja (20) Põuetäis sooja (21) Põuetäis sooja (22) Põuetäis sooja (23) Põuetäis sooja (24) Põuetäis sooja (25)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
HRT
9 aastat tagasi

Armas lugeda ja pilte vaadata!

Tõelisele
9 aastat tagasi

Oh oleks veel seliseid imelisi inimesi nagu sina, kirjutaja, kes tunneb hinges rõõmu aknal kiikuvatest päkapikkudest. Aitäh sulle!

tõeline
9 aastat tagasi

jõulutunne üle aastakümnete. 60 aastat tagasi olid vanalinna poodide aknad kõik kaunistatud lume, päkapikkude ja jõuluvanadega. Lõpuks ometi! Nüüd muidugi hoopis uhkemalt ja kogu vanalinn.
Lapse jaoks oli kõige atraktiivsem, mis on siiani meele jäänud et nüüdse Didrichi aknal kiikusid päkapikud suurel kiigel (kiik liikus), Nüüd on kõik soliidsem ja väljapeetum.
Aitäh hr.A.Tarmula ilusate piltide eest.