Haapsalu, Ridala ja Lääne-Nigula plaanivad ühist loomade varjupaika

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kassikodu (37) urmas lauriHaapsalu loomade varjupaigas on praegu peamiselt kassid. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linn, Ridala vald ning Lääne-Nigula vald plaanivad uue aasta alguses korraldada hulkuvate loomade püüdmise ning varjupaiga teenuse pakkuja leidmiseks ühishanke, teatas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Haapsalu linnavalitsuses neljapäeval toimunud koosolekul arutasid kolm Läänemaa suuremat omavalitsust, kuidas teha koostööd hulkuvate loomade püüdmise ja varjupaigateenuse osas.

Omavalitsused leidsid et kõige targem on teha ühishange. Kuigi ka teistel Läänemaa omavalitsustel on seaduslik kohustus tegeleda hulkuvate loomadega, pole nende poolt tõstatunud probleemi lahendamiseks huvi üles näidatud.

Täpsed tingimused hulkuvate loomade püüdmiseks ning varjupaigateenuse osutamiseks otsustatakse koos.

Luba hanget korraldada küsivad kõik omavalitsused 2015. aasta alguses toimuvatelt volikogudelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
PS
9 aastat tagasi

Pealkiri on eksitav. Vallad plaanivad ühishanget, mitte ühise varjupaiga rajamist. Hankel saavad varjupaigad osaleda oma pakkumistega. Miks on vaja pidevalt teemat mööda pealkirju? Sisu on nagu OK, aga pealkiri jsutkui teisest ooperist. Ilmselt peatoimetaja või keegi teine kõrgem käsi lahmib pealkirju klikikõlblikumaks.

loomasõber
9 aastat tagasi

Haapsallu on kindlasti vaja uut ja normaalset varjupaika.
Maal teavad-tunnevad inimesed üksteise loomi ning üldjuhul “ülejäävaid” loomi ei tekigi. Juhul kui ilmub mõni võõras või hooleta loom, leitakse kohapeal talle üpris kiiresti uus kodu, sest ikka leidub mõni hea inimene, kes tahab loomale uut kodu pakkuda. Ei näe küll maal vajadust mingi varjupaiga järgi!

vaataks
9 aastat tagasi

veidi kõrgemalt, teeks üle-eestilise, veel parem kogu baltikumi hõlmava varjupaiga

Hea
9 aastat tagasi

See oli üks lahendus, millest on juba ka varem kõneldud. Kuidas ikka mõne mehe mõistus on nii pika vinnaga?

oss
9 aastat tagasi

Progress toimub ja asjad lahenevad. Super.

Mis mõttes?
9 aastat tagasi

Kõik ju jube hästi.