Marek Topper soovib Kullamaale maavanema järelevalvemenetlust

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kullamaa vallavolikogu liige Marek Topper saatis eile Lääne maavalitsusele taotluse maavanema järelvalvemenetluse algatamiseks.

Kullamaa vallavolikogus opositsiooni esindav reformierakondlane Marek Topper kirjutas maavanemale, et teda ei kutsutud 2. detsembril volikogu arengu- ja majanduskomisjoni koosolekule, mille liige ta on. Kui koosolek juba käis, helistas Topperile vallasekretär Kersti Lipu ja teatas, et ei saatnud talle koosoleku kutset.

„Samuti ei teavitatud mind ka mingil muul moel koosoleku toimimise ajast ja kohast,“ kirjutab Topper maavanemale.

Topper viitab Kullamaa valla põhimäärusele, mis ütleb, et komisjoni koosolekust teatatakse vähemalt neli päeva ette.Sellest johtuvalt palub Topper maavanema järelevalvemenetluse algatamist valla põhimääruse täitmise asjus. Teiseks soovib ta 2.detsembri koosolekul vastu võetud protokolliliste otsuste tühistamist.

Vallasekretär ja ühtlasi ka volikogu sekretär Kersti Lipu ütles Lääne Elule, et ta vabandas Topperi ees, kutsega e-kiri läks kogemata teisele aadressile.

„Juhtus inimlik eksitus,“ ütles Lipu.

Kuuldes Topperi soovist tühistada komisjoni otsused ütles Lipu, et ta ei saa aru, mida see annaks. Komisjon ei ole lõplik otsustaja, otsused teeb volikogu.

Majandus- ja arengukomisjon arutas volikogu 12. detsembri istungi päevakorras olevad eelnõusid, sh olid esimene lisaeelarve ja uue aasta eelarve.

Maavalitsuse õigusnõunik Roger Uusmaa ütles, et maavanem ei ole Topperi kirjaga tutvuda jõudnud ja seepärast ei saa ta midagi öelda järelevalvemenetluse kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
faktid+kinnitavad+lugu
9 aastat tagasi

Pärna talu lugu.
1929 aasta kevadel alustas leskema kolme lapsega majaehitust ja jõuluks sai ehitus valmis küttekolded ahi ja pliit andsid sooja toa . Perel oli jõulutoit oma talust laual ja linnarahvaski meeles peetud. Pere suurim kingitus jõuluks iseendale ehitatud kodu, oma vahenditega ja almust olemata on väärtus, mis ei unune ega kao kuhugi.

faktid kinnitavad
9 aastat tagasi

1929 aastal ehitasid leskema kolme lapsega kodu- maja.1934aastal osteti mõisast maa ja vormistati kinnistu (neli nime -hooned ja maa). Omandireformi otsusega tagastatakse hooned ja maa. 1995 oluline kohtuots.2011 jõustunud kohtuotsus S R le esmalt tagastada hooned ja alles seejärel maa. Dokumendid kõik vallas olemas. Omand taastatud 1995. Vald varjas kinnistu algdokumenti omanike andmetega.2005 esitas notarile võltsitud andmetega dokumendi. Käesoleva ajani puudub ehitusregistris 1934 aasta kinnistu algdokument. Järgnev korraldus 69 on seadusevastane ja valede andmete alusel koostatud. Omand on kohustatud tagastama! Kullamaa vallavalitsus Istungi protokoll 17.05.2011 nr 8 Osa võtsid: vallavanem Jüri Ott, vallavalitsuse liikmed Linda Pärnpuu, Tenno Laanemets, Jaanus Allika… Loe rohkem »

nomis
9 aastat tagasi

Topper kutsuti Nõvale vallavanemaks, aga jäeti ukse taha. Kullamaal enam ei kutsutudki

faktid+kinnitavad
9 aastat tagasi

Nii toimub just tavainimesega, kes julgeb oma õigusi kaitsta, kellel on oma vara.
Vallavalitsusel oleks tarvilik õppida selgeks, mis on liikme õigused ja kohustused ja alles siis istuda toolile ja otsustada Salme isikliku vara üle!
Seaduserikkumistega lugu.
Omand kuulub TAGASTAMISELE !

Ristiinimene
9 aastat tagasi

Ma ka Topperit ei kutsuks, usun et koosolek sellega midagi ei kaotanud.

to faktid kinnitavad
9 aastat tagasi

Sinu probleem on vallas üleval olnud juba kakskümmend aastat.Kasutad ebaseaduslikult endale mittekuuluvaid maid,ei maksa maamaksu,põgened maksuameti eest.Jüri Ottil pole probleemiga pistmist,kõik Sinu nn.tagastamiskaasused on käinud läbi kõik kohtuastmed,kus Sa oled kaotanud.Süüdista ennast,mitte Vabariigi kohtusüsteemi ja vallavalitsust,muuda enda mõttemaailma,tee ausat tööd,siis saad edaspidi rahulikult magada ja ei pea maksuametnike ja võlausaldajate eest põgenema.Head rahulikku jõuluootust,kohtuotsused on lõplikud ja jõuluvana toob need Sulle koju-aeg on maha rahuneda ja lasta oma kogukonnal elada ilma pideva kaebamiseta.

faktid kinnitavad
9 aastat tagasi

Kullamaa valla elanik ootab oma 1934 aastast isiklikku omandi hoonete ja maa tagastamist. Dokumendid on valda esitatud.
Vallavalitsus rikub seadusi, esitab valeandmeid notarile, varjab olulist kohtuotsust, ei ole käesoleva ajani esitanud 1934a kinnistu algdokumenti ehitusregistrile omanike ( neli nime) andmetega. 2011 aastal võtab vallavalitsus vastu korralduse, mis on koostatud võltsitud andmetest.
Juhuslikult ei saa vallavalitsus eksida.
Ametnike ametialane kuritegevus!
Vallavanem Jüri Ott ei vääri usaldust vallavanema ametikohal töötamiseks.

hahaa
9 aastat tagasi

seaduse mittetundmine, eksimine, või seaduse rikkumine ei ole solk mida kraanikausist alla lased….